Ποιος είναι ο ελληνικός παράδεισος των offshore;

19:56 1/8/2020 - Πηγή: iPop

Διαβάζοντας “Παράδεισος των offshore” πάει το μυαλό μας στα νησιά Κέϋμαν στην Καραϊβική και στον Παναμά και φέρνουμε εικόνες με εξωτικές παραλίες και πολυτελείς θαλαμηγούς. Για να συναντήσετε ένα τέτοιο παράδεισο δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Καραϊβική, υπάρχει και στην Ελλάδα και μάλιστα μόλις 2½ ώρες από την Αθήνα. Και το όνομα αυτού: Άγιος Αιμιλιανός στο Πορτοχέλι Αργολίδας. Πάμε διακοπές στον Άγιο Αιμιλιανό!

Πρόκειται για περιοχή απαράμιλλης

φυσικής ομορφιάς με πευκοδάση που φθάνουν μέχρι τις ακτές και αμμουδερούς όρμους που τους αγκαλιάζουν ακρωτήρια, τόσο λεπτά που είναι σαν η γη να άπλωσε τα δάχτυλα της για να τους δημιουργήσει.

Βίλλα χτισμένη επάνω σε ακρωτήριο. Στο βάθος οι Σπέτσες

Τριγύρω οι λόφοι με τις βίλλες εποπτεύουν στα νότια τις Σπέτσες και στα ανατολικά το Σαρωνικό και το νησί της Ύδρας. Οι πιο τυχεροί ιδιοκτήτες διαθέτουν ιδιωτική παραλία και κολπάκι με προβλήτα για να αράζουν το σκάφος τους.

Ο πιο γνωστός κάτοικος του Αγίου Αιμιλιανού είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στην περιοχή. Αρκετοί είναι επίσης οι εφοπλιστές που έχουν τα εξοχικά τους εκεί.

Το εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού

Αξιοθέατο και κεντρικό σημείο της περιοχής είναι το ομώνυμο λευκό εκκλησάκι χτισμένο σε ειδυλλιακή τοποθεσία σε ακρωτήριο επάνω σε τεχνητό λόφο. Βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πλώρη πλοίου.

Άγιος Αιμιλιανός

Εκτός των άλλων μπορείτε να το επισκεφθείτε για μία ρομαντική βόλτα ή αν αναζητείται ηρεμία.

Σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε από Σπετσιώτη καραβοκύρη προκειμένου να μπορούν τα καράβια να περνούν χωρίς προβλήματα τους υφάλους της περιοχής.

Πώς συγκεντρώθηκε εκεί τόσος πλούτος;

Η περιοχή φαίνεται απομακρυσμένη και απομονωμένη οδικώς, αλλά από αέρα και θάλασσα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Αν κάποιος έχει το γιωτ του σε μαρίνα των νοτίων προαστίων είναι πολύ εύκολο να πάει στον Άγιο Αιμιλιανό. Σε περασμένες δεκαετίες μάλιστα υπήρχε αεροδιάδρομος στο Πορτοχέλι που εξυπηρετούσε ιδιωτικά τζετ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι Σπέτσες ήταν θέρετρο του διεθνούς τζετ σετ όπως και της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Μπορώ να κάνω διακοπές στον Άγιο Αιμιλιανό;

Φυσικά και μπορείτε! Ενοικιάζονται πολυτελής βίλλες μέσω booking και airbnb. Θα βρείτε μεγάλες δίπατες για πολλά άτομα έως και μικρές βιλίτσες για ζευγάρια. Η θέα από τις βίλλες κυριολεκτικά ταξιδεύει το μάτι.

Θα βρείτε και δωμάτια, αγαπημένα μας είναι το Casa Cicale με εκπληκτική θέα στις Σπέτσες και το Villas Emilion με πρόσβαση σε παραλία σε κολπάκι.

Οι παραλίες που θα κάνετε μπάνιο είναι τα Λιμανάκια και το Κουνούπι.

Η παραλία Λιμανάκια

Το Κουνούπι με την ομώνυμη νησίδα

Στον Άγιο Αιμιλιανό δεν υπάρχει κανενός είδους κατάστημα, μόνο ένα εστιατόριο το Epavlis. Για φούρνο, σούπερ μάρκετ, κλπ. πρέπει να πάτε στο Πορτοχέλι.

Για φαγητό μπορείτε να πάτε στο κοντινό λιμανάκι της Κόστα στη self-service ταβέρνα του Δρούζα και να φάτε σε πολύ οικονομικές τιμές με θέα τις Σπέτσες. Επίσης θα βρείτε ταβέρνες πάνω στο κύμα στη Χινίτσα.

Η περιοχή δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Θα πιείτε μόνο ένα χαλαρό ποτό στο Πορτοχέλι. Συνιστούμε την Όστρια που είναι πάνω στο κύμα.

Ιωάννης Καρκαλάτος- www.choicegreece.com

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν ταξιδέψεις σε τουριστικό μέρος φέτος το Καλοκαίρι!

Το άρθρο Ποιος είναι ο ελληνικός παράδεισος των offshore; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα