Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Γιατί ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση;

14:04 30/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση της θανάτωσης του χιμπατζή Μπαζού και οδηγεί την υπόθεση στα δικαστήρια. Παράλληλα με τις συγκεκριμένες εξελίξεις, το κλιμάκιο της Περιφέρειας έκανε αυτοψία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο χθες, 29/6, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο χιμπατζής οδηγήθηκε σε θανάτωση, καθώς και διερευνά τις γενικότερες συνθήκες φύλαξης των χιμπατζήδων και των υπόλοιπων ζώων γενικότερα.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού, μίλησε στην

εκπομπή του Mega, λέγοντας πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το θάνατο του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θανατώθηκε χιμπατζής που απέδρασε από τον χώρο – Θύελλα αντιδράσεων για το άτυχο ζώο στο Twitter

Θανάτωση χιμπατζή: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση

Ο ίδιος σημείωσε: «Υπάρχουν τα εξής ερωτήματα: Εάν έκαναν ότι πρέπει να κάνουν και πως διέφυγε ο δυστυχής χιμπατζής. Το ότι διέφυγε δεν το αμφισβητεί κανείς. Έφυγε από ένα χώρο που είναι ασφαλισμένος. Υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχουν τα μέσα ώστε σήμερα ο χιμπατζής να ήταν στη ζωή και να χαίρονταν τα παιδιά, ανεξάρτητα εάν ήταν δυστυχισμένος και φυλακισμένος».

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη, η οποία ανέφερε ότι όταν ένα άγριο ζώο δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο η ύψιστη προτεραιότητα είναι να προφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Νεκρά δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν

«Ένα καταφύγιο άγριων ζώων μέσα στην ζούγκλα είναι διαφορετικό από ένα ζωολογικό κήπο που είναι σε αστικό κέντρο. Οι ζωολογικοί κήποι έχουν άλλες προτεραιότητες. Αν εκτίθεται η ανθρώπινη ζωή όταν δραπετεύσει ένα ζώο, η θανάτωση του ζώου, η εξουδετέρωση – μία λέξη που δεν συμφωνώ – είναι μέσα στο πρωτόκολλο. Αν έκαναν τα πάντα για το ηρεμήσουν δεν το ξέρω και αυτή είναι η δουλειά των πραγματογνωμόνων», δήλωσε.

Τόνισε πως όταν ένα ζώο βρίσκεται σε ένταση και με την αδρεναλίνη στα ύψη, η αναισθησία αργεί να πιάσει. «Σε κέντρα αποκατάστασης, που ο σκοπός τους είναι η προστασία του είδους και όχι η έκθεσή του, περιμένουμε όσο χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί και δύο ώρες για να ηρεμήσουμε το ζώο», συμπλήρωσε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποινικό αδίκημα η θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Γιατί ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα