Ποιες δαπάνες θα εξαιρούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου;

19:52 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δαπάνες στις οποίες θα γίνονται εξαιρέσεις απ’ το χτίσιμο του αφορολόγητου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει το Υπουργείο, οι εξαιρέσεις θα εφαρμόζονται σε δαπάνες με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, τέτοιες δαπάνες είναι τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλά και η συνδρομητική τηλεόραση.

Η σχετική υπουργική απόφαση με

την οποία θα δίνονται αναλυτικά οι διευκρινίσεις θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Η εξαίρεση είναι στη λογική της εξαίρεσης δαπανών με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής, αλλά και των τεχνικών δυνατοτήτων των πληροφοριακών συστημάτων πληρωμών.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι στόχος είναι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν φορολογικά ενθαρρύνοντας τους φορολογούμενους να προχωρούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δεν είναι στόχος, ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, η φορολογική επιβάρυνση εκείνων που δεν θα συμπληρώσουν το ελάχιστον ποσό αποδείξεων και ως αποτέλεσμα δεν θα επωφεληθούν από μέρος του αφορολόγητου.

«Γι’ αυτόν τον λόγο, έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός σχετικά χαμηλού ποσοστού αποδείξεων και σχετικά περιορισμένων κατηγοριών εξαιρουμένων δαπανών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους, αλλά και να μην ακυρώνονται τα οφέλη του μέτρου», συμπληρώνουν οι πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν ειδικές κατηγορίες ατόμων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους, όμως, θα πρέπει να προσκομίσουν χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να έχουν μείωση φόρου. Σ’ αυτές τις κατηγορίες θα προστεθούν κάποιες ακόμα.

The post Ποιες δαπάνες θα εξαιρούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα