Ποια είναι η κυρία που πρωταγωνιστεί στο σημερινό Google doodle;

08:49 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Η Jane Jacobs είναι η κυρία στην οποία είναι αφιερωμένο το σημερινό Google doodle.

Δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια, η Jane Jacobs έκανε αισθητή την παρουσία της, κυρίως λόγω της επιρροής που άσκησε στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου, αλλά και του τρόπου ζωής στις πόλεις.

Η ίδια εναντιώθηκε σθεναρά

στον αφανισμό των γειτονιών και ιδιαίτερα της δικής της στη Νέα Υόρκη.

Στην αρχή δούλεψε ως στενογράφος και στην συνέχεια ως δημοσιογράφος, γράφοντας άρθρα με το κομμάτι για την καθημερινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης. Το 1961 εξέδωσε το επιδραστικό βίβλίο «The Death and Life of Great American Cities» («Ο Θάνατος και η Ζωή των Μεγάλων Αμερικανικών Πόλεων»), στο οποίο υποστήριξε ότι η σύγχρονη οικιστική ανάπτυξη δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων, εισάγοντας έννοιες της κοινωνιολογίας στο γνωστικό πεδίο της πολεοδομίας και χωροταξίας, όπως το «κοινωνικό κεφάλαιο». Με το βιβλίο της αυτό και την μαχητική της αρθρογραφία, η Jacobs αφύπνισε πολλές συνειδήσεις και έσωσε εν μέρει το Γκρίνουιτς Βίλατζ από τα νύχια των κερδοσκόπων.

Πηγή: sansimera.gr

Λόγω των ιδεών της, οι οποίες θεωρούνταν πρωτοποριακές για την εποχή, η ανδροκρατούμενη κοινωνία της άσκησε έντονη κριτική και την αντιμετώπισε με ειρωνικό και υποτιμητικό τρόπο.

The post Ποια είναι η κυρία που πρωταγωνιστεί στο σημερινό Google doodle; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα