Πετρόπουλος: «Δεν θα αναζητήσουμε φόρους για το ασφαλιστικό, αλλά πόρους»

11:21 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην αναζήτηση πόρων και όχι φόρων για το ασφαλιστικό εστίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου την Τρίτη.

Λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσίαση του ασφαλιστικού από τον αρμόδιο υπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και την αποστολή της πρότασης στους Θεσμούς, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε:

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για περικοπές στις συντάξεις αλλά και για ανακατανομή των εισφορών.

Τι άλλο ανέφερε ο υφυπουργός για το
ασφαλιστικό;

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν θεσπίσει νόμους που τελικά δεν ευδοκίμησαν, καθώς δεν έφεραν καμία αλλαγή στα αποθεματικά.

Ο κ. Πετρόπουλος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και κλείνοντας τις δηλώσεις του είπε:

Θα πείσουμε και τους Θεσμούς για την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί προς την σωστή κατεύθυνση.

Αξίζει να τονιστεί πως όλες οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Οι δανειστές επιμένουν στη μείωση των μεγάλων συντάξεων, ενώ επιθυμούν την ένωση 16 Ταμείων σε ένα, ωστόσο, με ίδια πολιτική απολαβών και εισφορών, κι όχι μόνο διοικητικά.

Ποια είναι τα τρία βασικά σημεία του ασφαλιστικού;η προστασία των κύριων συντάξεωνη μείωση των επικουρικώνοι εναλλακτικές προτάσεις για έσοδα.

The post Πετρόπουλος: «Δεν θα αναζητήσουμε φόρους για το ασφαλιστικό, αλλά πόρους» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα