Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης

15:51 14/9/2019 - Πηγή: iPop

Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Λίγα λόγια για τη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου.

Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης, αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, σήμερα Σάββατο στα 61 του χρόνια.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αίγινα το 1958. Ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες.

Ο Τάκης Σπυριδάκης έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της

οποίας έγραψε και το σενάριο, αλλά και για την οποία κέρδισε 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πρώτη φορά τον είδαμε στη μεγάλη οθόνη ως έναν απ’ τους πρωταγωνιστές της ταινίας Γλυκιά Συμμορία (1983), σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη. Γι’ αυτή την ερμηνεία απέσπασε τον ίδιο χρόνο το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στην ταινία Λούφα και Παραλλαγή (1984) του Νίκου Περάκη. Ο ίδιος συμμετείχε στη συνέχεια σε πολυάριθμες ταινίες: «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και «4 Μαύρα Κοστούμια» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Ο Σπυριδάκης το 1989 σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Γι’ αυτή την μικρού μήκους ταινία τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990.

Ο σπουδαίος ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έγινε εκ νέου γνωστός στο ευρύ κοινό με τις επιτυχημένες χιουμοριστικές τηλεοπτικές διαφημίσεις της WIND, όπου τον απολαύσαμε ως τον «αγαπούλα» πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας.

Photo: Facebook

Το άρθρο Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα