Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

15:55 17/7/2019 - Πηγή: iPop

Ψεύτικη ήταν η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας. Η είδηση μεταδόθηκε απ’ το Twitter account του Παναγιώτη Πικραμμένου, το οποίο, ωστόσο, ήταν hoax και δημιουργήθηκε απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti.

Το Twitter

account δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος έγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εν λόγω λογαριασμό ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας, μια είδηση, η οποία ήταν ψεύτικη.

This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti.

— Panagiotis Pikrammenos Παναγιώτης Πικραμμένος (@PikrammenosGR) July 17, 2019

KAROLOS PAPOULIAS, the former President of Greece, has died few minutes ago at 90.

— Panagiotis Pikrammenos Παναγιώτης Πικραμμένος (@PikrammenosGR) July 17, 2019

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως «η ανάρτηση λογαριασμού στο twitter στο όνομά του είναι πλαστή. Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες».

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί δραματικά γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με οτιδήποτε διαβάζουμε, ειδικά όταν δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος Ιταλός δημοσιογράφος είχε φτιάξει πριν από μερικούς μήνες και ψεύτικο account της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, κι είχε μεταδώσει ψευδώς ότι είχε φύγει απ’ τη ζωή ο Κώστας Γαβράς. 

Ποιος είναι ο Tommaso Debenedetti;

Είναι Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας ψευδών ειδήσεων. Ο ίδιος έχει γράψεις πολλές ψευδές συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν από συγγραφείς όπως Grisham, Saramago, Vargas Llosa, and Yehoshua, Και ποιοι ήταν οι συνεντευξιαζόμενοι;  Gorbachev, Dalai Lama και Pope Benedict XVI!

Το άρθρο Ψεύτικη η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα