Παραβιάστηκε η εκεχειρία στο Χαλέπι

11:49 14/12/2016 - Πηγή: iPop

Παραβιάστηκε την Τετάρτη η εκεχειρία που είχε ανακοινωθεί μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από τον ανατολικό Χαλέπι, αλλά και την λήξη των συνεχόμενων συγκρούσεων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Παράλληλα, η Δαμασκός αναφέρει ότι έχουν χτυπηθεί τα λεωφορεία που επρόκειτο να μεταφέρουν τους αμάχους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αντάρτες, οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του ανατολικού Χαλεπίου μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Παράλληλα, ο συριακός στρατός συνεχίζει την επιχείριση του, προκειμένου να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο η νέα επίθεση στις ανατολικές επαρχίες του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Interfax.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης καταγγέλλει από την πλευρά του ότι κάποιοι αντάρτες παραβίασαν την συμφωνία, και εκμεταλλεύτηκαν την καθυστέρηση που υπήρξε, ώστε να οργανωθούν καλύτερα και να ξεκινήσουν νέες επιθέσεις.

Ο τερματισμός των μαχών είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Τρίτης από τον πρεσβευτή της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βιτάλι Τσούρκιν.

Ήδη έχει ξεκινήσει αλλά με αργούς ρυθμούς η διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι, χωρίς να έχουν συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό τους. Πολλά από τα υπάρχοντά τους αναγκάζονται να τα κάψουν προκειμένου να μην αρπαχτούν και λεηλατηθούν από τον συριακό στρατό, όπως επισημαίνει στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας που βρίσκεται στην περιοχή.

Λίγα λόγια για την εκεχειρία:

Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας και Συρίας σήμανε την λήξη των συνεχόμενων βομβαρδισμών στο ανατολικό Χαλέπι που έχουν σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν οδηγήσει χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα, όμως, σήμανε και τη νίκη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος με την βοήθεια της Ρωσίας μπόρεσε να δείξει την ισχύ του.

Σημειώνεται, πως η Ρωσία από την πλευρά της θεωρεί την απομάκρυνση των ανταρτών μεγάλη νίκη, όμως η απομάκρυνση αυτών σημαίνει και την εκδίωξη των αμάχων πληθυσμών από τα σπίτια τους.

Η απομάκρυνση των αμάχων και των μαχητών από την περιοχή επρόκειτο να γίνει τα ξημερώματα, όμως θα καθυστερήσει μέχρι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά πράσινα λεωφορεία που βρίσκονταν στην συνοικία Σαλαχεντίν, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στον τομέα που βρίσκεται υπό τους αντάρτες και σε αυτόν που βρίσκεται από το στρατό, δεν έχουν κινηθεί και πουθενά δεν έχουν εντοπιστεί άμαχοι. Προς το παρόν αρκετοί από τους αμάχους βρίσκονται σε ανθρωπιστικά κέντρα, όπου λαμβάνουν βοήθεια έως ότου λυθεί η εκεχειρία και μπορέσουν να φύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

The post Παραβιάστηκε η εκεχειρία στο Χαλέπι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα