Παρασκευόπουλος: Δεν μιλάω γιατί δεν θέλω να επηρεάσω ούτε στο ελάχιστον την Δικαιοσύνη

18:09 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Τις κατηγορίες εις βάρος του ότι επιχειρεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη απέρριψε ο Υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του, λέγοντας πως «δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στις κατηγορίες εις βάρος του ότι επιθυμεί να επηρεάσει το ΣτΕ στην απόφασή του για τις τηλεοπτικές άδειες:

Προσωπικά, για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή,

έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω

Πρόσθεσε μάλιστα πως μπορεί να διαφωνεί με πολλά αλλά δεν μιλάει καθώς δεν θέλει να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστον τη Δικαιοσύνη. «Διαβάζω πράγματα που διαφωνώ, αλλά δεν μιλώ, ακριβώς επειδή δεν θέλω, ούτε στο ελάχιστο, να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν την επηρέασα με κανέναν τρόπο, όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο, με καμία επαφή».

Για την πειθαρχική έρευνα για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ:

Δεν θα μπορούσα να τη ζητήσω, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα, καθώς στην αρχική φάση το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτημένο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί με βάση τη νομοθεσία και το Σύνταγμα. Στη συνέχεια, επειδή δημοσιεύθηκαν πολλά κείμενα και πιθανώς από άλλες πηγές, καθώς και δήλωση βουλευτή, προχώρησα στην παραγγελία της πειθαρχικής εξέτασης

Ο κ. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι μετά τη γενίκευση των τοποθετήσεων απέναντι στο θέμα αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι μπορούσε να είχε συμβεί. «Πρόσεξα, δε, το εξής, πρώτον η δική μου παραγγελία να είναι εμπιστευτική και πραγματικά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές που επακολούθησαν -τις φοβόμουν αλλά πραγματικά ευχόμουν να μην υπάρξουν- και κατά δεύτερο, η δική μου παραγγελία να μην αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή».

Τελικά έβλαψε την Κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση;

Το θέμα είναι περίπου χαοτικό, δεν ξέρω αν βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση. Ο λόγος, για τον οποίο την επιχείρησα, ήταν ότι πίστευα ότι κατά νόμον, πλέον, εφόσον είχα τη δυνατότητα από τις πολλές πηγές με τις οποίες είχε γίνει το γεγονός γνωστό, όφειλα να την κάνω

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Παρασκευόπουλος: Δεν μιλάω γιατί δεν θέλω να επηρεάσω ούτε στο ελάχιστον την Δικαιοσύνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα