Παραιτήθηκε ο σύμμαχος του Fillon, Bruno Le Maire

17:09 1/3/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο ίδιος ο François Fillon να συνεχίζει ακάθεκτος την διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας αλλά, όπως όλα δείχνουν συνεχώς αποδυναμώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο πρώην υπουργός Γεωργίας, Bruno Le Maire, δήλωσε την παραίτηση του από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου.

Η είδηση της παραίτησης του Le Maire έσκασε σαν βόμβα μετά τη δήλωση του Fillon, ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών

σε βάρος του από τη γαλλική Δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής», έγραψε ο Bruno Le Maire στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.

pic.twitter.com/0nkLD0zSMH

— Bruno Le Maire (@BrunoLeMaire) March 1, 2017

«Γι’ αυτό παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως εκπροσώπου της εκστρατείας του François Fillon για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποθέσεις» τόνισε.

Όπως αποκάλυψε,ο πρώην υποστηρικτής του ο François Fillon, είχε δηλώσει αρχικά, πως θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία σε περίπτωση που του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες, ενώ τελικά την Τετάρτη ανακοίνωσε, πως δεν παραιτείται.

Μεταξύ των υπολοίπων ο Γάλλος πολιτικός σημείωσε, πως εκλήθη από τους δικαστές και πως περιμένει ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για πληρωμές από δημόσια χρήματα της συζύγου και των παιδιών του, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νόμιμες.

Διαβάστε επίσης:

Ακάθεκτος ο François Fillon δηλώνει πως δεν αποσύρεται

photo:EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

The post Παραιτήθηκε ο σύμμαχος του Fillon, Bruno Le Maire appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα