Παππάς: Η χώρα θα βγει επωφελούμενη απ’ τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα

13:40 29/5/2016 - Πηγή: iPop

Ότι η αριστερή παρένθεση θα έχει ορίζοντα 8ετίας και ότι η συμφωνία έχει οφέλη για τη χώρα παρά τα υφεσιακά μέτρα δήλωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ενώ την ίδια στιγμή εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ότι η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews» και εξήγησε πως η αριστερή παρένθεση θα έχει ορίζοντα 8ετίας καθώς «η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής και αποδείχθηκε

σε όλες τις ψηφοφορίες». Ο Νίκος Παππάς μιλώντας για το χρέος υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί αν δεχθεί ότι η Κυβέρνηση «διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε».

Ερωτόμενος για το πως είναι δυνατόν τα υφεσιακά μέτρα που έλαβε αυτή η Κυβέρνηση να έχουν όφελος προς την χώρα εξήγησε πως η σταθερότητα που εμπνέει αυτή η ρύθμιση «και η αναπτυξιακή ώθηση που θα λάβει η ελληνική οικονομία με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα 700 εκατ. ευρώ τον μήνα που θα πέσουν στην αγορά μέχρι τον Οκτώβρη, θα αναστρέψουν τις υφεσιακές επιπτώσεις» και συμπλήρωσε ότι «στην ελάφρυνση των πλέον αδύναμων θα συμβάλει καταλυτικά και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στο οποίο θα εισρέουν τα πλεονάσματα κάθε έτους (700 εκατ. του 2015), έσοδα από τις άδειες καναλιών, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής, αδήλωτα εισοδήματα κ.α.».

Επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ως άλλος Χουντίνι θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσα από την αποτυχημένη συνταγή των μειώσεων των μισθών και συντάξεων, για να κερδίσει η ολιγαρχία». Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταυτιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά, «Όχι μόνο υιοθέτησε τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά προσπαθεί να δικαιώσει και τη διακυβέρνηση μέχρι το 2014. Ήταν άλλωστε, υπουργός. Σαμαράς λέει και κλαίει, όπως έγραφε και η τούρτα γενεθλίων του κ. Σαμαρά. Μόνο που ήδη η παρένθεση ξεχείλωσε και πάει ολοταχώς για παρένθεση οκταετίας».

Από το στόχαστρό του δεν έλειψε και το ΚΚΕ. Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε την επικριτική στάση του ΚΚΕ για μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση όταν δεν μπόρεσε να τα περάσει η ΝΔ, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία ταύτιση. «Τώρα που θα δοθεί η μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιμένουμε και τη στάση του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απο9γοήτευση. Το «δεν γίνεται αλλιώς» αφορά άλλους», τονίζει ο ίδιος.

Το ΔΝΤ ζητούσε επιπλέον μέτρα και η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε, σχολίασε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι «οι αξιώσεις του ΔΝΤ είναι γνωστές. Η ΝΔ ταυτίζεται με αυτές, και αυτό φαίνεται αν συγκρίνει κάποιος την 5η αξιολόγηση της ΝΔ με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και το πρόγραμμα του καθενός εκτός των θεμάτων της συμφωνίας. Μέσω αυτής προβλέπονταν 15.000 απολύσεις (2015- 2016), ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα τσάκιζε τις επικουρικές, θέσεις υπέρ των οποίων έχει ταχθεί και σήμερα η ΝΔ».

The post Παππάς: Η χώρα θα βγει επωφελούμενη απ’ τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα