Πανεύκολη συνταγή για πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί

15:16 20/9/2021 - Πηγή: iPop

Ένας εύκολος και πεντανόστιμος τρόπος να απολαύσεις τις πατάτες σου είναι να της βάλεις στο φούρνο με πολλά πολλά τυριά. Εάν θες να κάνεις αυτό το γεύμα πιο πλήρες και χορταστικό θα του πήγαινε πολύ να προσθέσεις μελιτζάνες και να το απογειώσεις με κατσικίσιο τυρί. Αυτή η συνταγή για πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί τα έχει όλα!

Συνταγή για πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί: Υλικάελαιόλαδο3 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες2 σκελίδες σκόρδο,
θρυμματισμένες500γρ πατάτες5 μεγάλες ντομάτες, σε λεπτές φέτες4 κλωνάρια θυμάριξύσμα από 1/2 λεμόνι175 γραμμάρια μαλακό κατσικίσιο τυρί100 γραμμάρια μαύρες ελιές ψιλοκομμένεςΠώς να φτιάξεις πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με κατσικίσιο τυρίΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις, ροδίζοντας και από τις δύο πλευρές, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο ελαιόλαδο καθώς μαγειρεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε ενώ μαγειρεύουμε. Καθώς κάθε παρτίδα είναι έτοιμη, αφαιρούμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε ένα διπλό στρώμα χαρτιού κουζίνας.Ζεσταίνουμε άλλη 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-12 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανικά σε στρώσεις. Ξεκινάμε με τις μισές πατάτες, στη συνέχεια τις μισές μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, το κατσικίσιο τυρί, τις ελιές και τα καρυκεύματα. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνας, κρεμμύδια και ντομάτες, προσθέτοντας πάλι τα υπόλοιπα υλικά. Ολοκληρώνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πανεύκολη συνταγή για πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα