Παγκόσμιες αντιδράσεις για τα επικίνδυνα παιχνίδια της Βόρειας Κορέας

20:45 29/4/2017 - Πηγή: iPop

Διεθνής είναι αναβρασμός που επικρατεί από την νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα το Σάββατο το πρωί, σε μια περίοδο που οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο κρέμονται από μια κλωστή.

Η πυραυλική δοκιμή ήταν ανεπιτυχής, διότι ο βαλλιστικός πύραυλος ανατινάχθηκε λίγο μετά από την εκτόξευσή του και έτσι δεν βγήκε από τη βορειοκορεατική επικράτεια, ωστόσο

η εκτόξευση και μόνο προκάλεσε νευρικότητα σε όλο τον πλανήτη.

Trump: Δεν σεβάστηκε την Κίνα η Βόρεια Κορέα

Με ένα tweet πήρε επίσημη θέση ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, τονίζοντας στην ανάρτηση του πως η Βόρεια Κορέα επέδειξε περιφρόνηση στις επιθυμίες της Κίνας που δεν ήταν σύμφωνες με την πυραυλική δοκιμή που θα ενέτεινε περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή.

«Η Βόρεια Κορέα περιφρόνησε τις επιθυμίες της Κίνας και του σεβαστού προέδρου της όταν εκτόξευσε, αν και ανεπιτυχώς, έναν πύραυλο σήμερα. Άσχημα!», έγραψε χαρακτηριστικά o Trump λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη δοκιμή.

Κάλεσμα για συμμόρφωση από το Παρίσι

Άμεση και έντονη ήταν και η αντίδραση της Γαλλίας, μετά τη δοκιμή προτρέποντας την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανονισμούς του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να διακόψει το βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμά της.

«Πρέπει να αντιδράσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις.

Έντονες αντιδράσεις από Ιαπωνία και Φιλιππίνες

«Απολύτως απαράδεκτη» χαρακτήρισε την πυραυλική δοκιμή ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την βρετανίδα πρωθυπουργό.

«Η δοκιμή αυτή αποτελεί απειλή για τη χώρα μας και είναι γεγονός πως πλέον αναδύεται μια σοβαρή κρίση για την ειρήνη και την ευημερία σε όλο τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εκφράζοντας την ανησυχία του αλλά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η χώρα του είναι έτοιμη να δράσει.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, έκανε έκκληση προς τις ΗΠΑ να μην πέσουν στην παγίδα της Βόρειας Κορέας και να μην απαντήσει στις προκλήσεις γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για την παγκόσμια κοινότητα, προσθέτοντας ωστόσο πως με τις κινήσεις της η Βόρεια Κορέα συνιστά απειλή.

Ο Duterte, θα συναντήσει τον Trump τις επόμενες ημέρες λόγω του ότι οι Φιλιππίνες προεδρεύον του ASEAN (Σύνδεσμος Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και ένα από τα θέματα προς συζήτηση στην ατζέντα των δύο ηγετών, είναι και η Βόρεια Κορέα.

The post Παγκόσμιες αντιδράσεις για τα επικίνδυνα παιχνίδια της Βόρειας Κορέας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιες, Βόρειας Κορέας,pagkosmies, voreias koreas