Ουπς! Πάτησες αποστολή πριν τελειώσεις το email! Και τώρα;

15:59 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Και φυσικά συνέβη και σε σένα. Έγραφες το email για τον σημαντικό πελάτη ή το email για να βρεις δουλειά και πριν καλά καλά το ολοκληρώσεις, το email έφυγε καθώς η αποστολή πατήθηκε μ’ έναν μαγικό τρόπο!

Και τώρα τι κάνεις;

Αρχικά ψυχραιμία, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!

Αποδέξου ό, τι έγινε

Με το να έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα κρυφτείς δεν καταφέρνεις τίποτα. Έγινε ένα

λάθος, αντιμετώπισέ το σαν ενήλικας που είσαι. Αποδέξου το γεγονός και βρες έναν έξυπνο τρόπο να το διαχειριστείς. Το ότι μπορεί να έστειλες την πρόχειρη παρουσίαση power point αντί για την επίσημη ή να έστειλες το βιογραφικό σου σε εταιρεία με λάθος όνομα, δεν σημαίνει ότι θα σε καταδικάσει κανείς. Αντιθέτως, συχνά τέτοια λάθη είναι μια καλή ευκαιρία να δουν τα άτομα που έχουμε απέναντί μας πώς αντιδρούμε σε τέτοιου είδους σφάλματα.

Κάνε γνωστό το λάθος σου

Όσο απογοητευμένος και να είσαι, θα πρέπει αφού αποδεχθείς το λάθος σου, να δείξεις και στον άλλον ότι το αποδέχεσαι. Στείλε αμέσως ένα νέο email και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη. Μπορεί αυτή η κίνηση να μην σου δώσει πίσω την προσφορά εργασίας ή τη συνέντευξη για δουλειά, αλλά σίγουρα θα σταματήσει την περαιτέρω ζημιά- όπως δηλαδή εάν το αγνοήσεις.

Προχώρα παρακάτω

Η επόμενη και τελική σου κίνηση είναι να προχωρήσεις παρακάτω. Το λάθος έγινε, δεν αλλάζει κάτι. Το ξεχνάς, είσαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά και συνεχίζεις κανονικά. Γιατί να υπενθυμίζεις το λάθος στον εαυτό σου και τους άλλους όπου βρεθείς κι όπου σταθείς; Γιατί να πεις για ακόμα μια φορά πόσο άσχημα ένιωσες ενώ σε κάλεσαν για συνέντευξη στη δουλειά παρόλο που έστειλες email με λάθος όνομα εταιρείας;

Tip!

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφύγεις να κρατήσεις αμυντική στάση και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να αντιστρέψεις την κατάσταση. Εάν οι περιστάσεις απαιτούν κάτι παραπάνω από μια απλή συγγνώμη, σκέψου έναν έξυπνο τρόπο να διορθώσεις το λάθος σου. Και πάνω απ’ όλα όχι πανικός! Ποτέ δεν βοήθησε κανέναν.

The post Ουπς! Πάτησες αποστολή πριν τελειώσεις το email! Και τώρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα