Ουκρανία: Πύραυλοι χτυπούν πολυκατοικία στο κέντρο του Κιέβου – Nέο μήνυμα Ζελένσκι: “Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα”

10:45 26/2/2022 - Πηγή: iPop

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, όπου ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 26/02 πολυκατοικία στο Κίεβο. Η πολυκατοικία βρίσκεται στον αριθμό 6 της λεωφόρου Λομπανόφσκι στο Κίεβο μεταδίδουν οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Οι αρχές βρίσκονται στο σημείο, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko.

Τι είναι η συμφωνία του Μινσκ και γιατί έχει τόση σημασία στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας;

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Μελιτόπολη – Πύραυλοι
χτυπούν πολυκατοικία στο Κίεβο

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως  το πρώτο σημαντικό πληθυσμιακό κέντρο που καταλαμβάνεται από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Αυτήν την στιγμή, οι μάχες συνεχίζονται σε Χερσώνα, Μικολάιβ, Οδησσό και Μαριούπολη. “Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. “Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί”. Κάτοικοι του Κιέβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, εκρήξεις και πυροβολισμούς.

“We are not targeting civilian facilities” pic.twitter.com/FOvtol6QAt

— Myroslava Petsa (@myroslavapetsa) February 26, 2022

Evacuation from the high rise building supposedly hit by Russians in Kiev pic.twitter.com/6fosFBuYXe

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) February 26, 2022 Μήνυμα Ζελένσκι από το Κίεβο: “Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας”

Με νέο βίντεο του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε μήνυμα στον ουκρανικό λαό: “Υπάρχουν πολλές fake πληροφορίες στο Διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας”.

Η ιστορία των Ρωσο-Ουκρανικών σχέσεων

Zelensky posts another video filmed in central Kyiv.

"There's a lot of fake information online that I call on our army to lay down arms, and that there's evacuation," he said.

"I'm here. We won't lay down our arms. We will defend our state." pic.twitter.com/VKVY4XRUip

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) February 26, 2022 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν πως  αναγκάζονται να σταματήσουν τις δραστηριότητές του λόγω της κλιμακούμενης σύγκρουσης στην χώρα μετά την ρωσική εισβολή:

«Ανησυχούμε βαθιά για τις συνέπειες της σύγκρουσης στον ουκρανικό λαό και τις κοινότητες. Οι ομάδες των ΓΧΣ στην Ουκρανία βλέπουν στους δρόμους ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι φοβισμένοι και συνεχώς μετακινούνται. Χρειάστηκε να λάβουμε την οδυνηρή απόφαση να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας, οι οποίες περιελάμβαναν φροντίδα για τον HIV στο Severodonetsk, περίθαλψη για τη φυματίωση στο Zhytomyr και βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη στο Donetsk στην ανατολική Ουκρανία, όπου παρέχουμε την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη σε πληγείσες από τις συγκρούσει κοινότητες».

We are deeply worried about the consequences of the conflict for Ukrainian people and communities.
MSF teams in #Ukraine are seeing on the roads that tens of thousands of people are frightened and on the move. (1/9)

— MSF International (@MSF) February 25, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ουκρανία: Πύραυλοι χτυπούν πολυκατοικία στο κέντρο του Κιέβου – Nέο μήνυμα Ζελένσκι: “Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Πύραυλοι, Κιέβου – Nέο, Ζελένσκι, “Δεν,oukrania, pyravloi, kievou – Neo, zelenski, “den