Όταν πάρεις τον χρόνο σου και δεις τα πράγματα από απόσταση, το συναίσθημα είναι εκείνο που θα σου δείξει τον δρόμο

20:41 1/8/2022 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές δεν έχεις παραδεχτεί ότι χρειάζεσαι διάλειμμα. Ένα διάλειμμα από όλους και από όλα. Καλή η δουλειά αλλά οι διακοπές είναι σωτήριες, ή ακόμα και στη συγκατοίκηση ή τον γάμο, μπορεί να φτάνει κάποια στιγμή που δύο μόνο μέρες μακριά, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόσουν. Το ίδιο ισχύει σ’ όλες τις σχέσεις, φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές. Το πολύ μαζί κάποιες φορές μπουχτίζει και μπορεί να φτάσει τα πράγματα σε οριακές καταστάσεις. Το θέμα μας εδώ δεν είναι το γεγονός ότι χρειάζεσαι διάλειμμα, αλλά στο συναίσθημα που το συνοδεύει.

Μήπως χρειάζεσαι διάλειμμα;

Αυτό που εξετάζουμε

εδώ δεν είναι το γιατί χρειάζεται κάποιος ή έχει την ανάγκη διαλείμματος ή διακοπών. Αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, όλοι θέλουμε να αλλάξουμε παραστάσεις, να μείνουμε λίγο έξω από τα καθημερινά. Το θέμα είναι ποιο συναίσθημα συνοδεύει αυτό το διάλειμμα και τις διακοπές.

Αν δηλαδή το γεγονός ότι έφυγα δύο εβδομάδες από τη δουλειά μου, με πλημμυρίζει ικανοποίηση, χαρά και εύχομαι να σπάσουν τα ρολόγια και να μην μετράει πια ο χρόνος ώστε να μείνω για πάντα σε διακοπές, ίσως είναι ένα καμπανάκι που χτυπάει από τα βάθη του μυαλού μου.

Μήπως η προσωρινή μου απουσία από το γραφείο, με γεμίζει χαρά παραπάνω από το φυσιολογικό; Μήπως τελικά δεν θα με πείραζε καθόλου, ίσα ίσα θα έπλεα σε πελάγη ευτυχίας, αν όταν ήμουν στην ξαπλώστρα και με καλλούσε κάποιος και μου έλεγε ότι κληρονόμησα μια αμύθητη περιουσία με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να ξαναγυρίσω στο γραφείο;

Και μαζί και μόνος…

Σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ειδικά αν υπάρχει καθημερινή τριβή, είναι πολύ πιθανό να βαρεθείς, να διαφωνήσεις, να τσακωθείς, να θες για λίγο να είσαι μόνος σου. Στις οικογένειες, στα ζευγάρια, στους φίλους, στους συναδέλφους, με όλους όσους συναναστρεφόμαστε καθημερινά μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να χωριστούμε για λίγο.

Το θέμα δεν είναι και πάλι η ανάγκη του διαλείμματος αλλά το γεγονός ότι αυτή η απουσία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση αντί να νιώσεις, την απουσία του άλλου να σε πονάει στο στομάχι σου.

Pexels Η ανακούφιση ως ένα καμπανάκι που δεν πρέπει να αφήσεις να σωπάσει

Είσαι μπουχτισμένη από όλους και από όλα και φεύγεις για λίγο. Φεύγεις από τη δουλειά, από τη σχέση, από τη συγκατοίκηση, από το πολύ μαζί γενικά. Τι νιώθεις; Ανακούφιση ή νοσταλγία; Η νοσταλγία χρειάζεται λίγος χρόνος για να την νιώσεις, ειδικά όταν έφυγες ενώ είχες μπουχτίσει.

Είμαστε ρουτινιάρικα πλάσματα οι άνθρωποι, πολλές φορές δηλαδή μπορεί να έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ κάποιες καταστάσεις που να τις κάνουμε χωρίς καμία ενσυνειδητότητα αλλά γιατί απλώς είναι μια συνήθεια. Μαζί από συνήθεια, δουλειά από συνήθεια, αγάπη από συνήθεια. Δεν ξέρω τι πληγώνει περισσότερο η συνήθεια ή η ανακούφιση της απουσίας του άλλου, του συνηθισμένου, του βολεμένου;

Μια ζωή βολεμένη

Πώς να αντέξει την ύπαρξή του ο άνθρωπος αν δεν την τιμά καθημερινά τη ζωή του με τις επιλογές του; Αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και αυτό έλειπε να είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με κείνους που ήμασταν χθες. Αυτό που με κάλυπτε χθες σήμερα μπορεί να μην μου ταιριάζει.

Όσο και να θέλω να χωρέσω και να ταιριάξω, όσο και αν σε αγαπώ άνθρωπέ μου, δουλειά μου, φίλε μου, συγγενή μου, ίσως πια κουραστήκαμε να παλεύουμε να τα ταιριάξουμε τα αταίριαστά μας.

Δεν έχει να κάνει με συμφέρον ή με νόρμες κοινωνικές που πρέπει να υπακούσουμε. Κάποτε τα πρέπει σιωπούν τα πρέπει και το λόγο παίρνει η καρδιά. Και εκείνο το καμπανάκι της ανακούφισης ίσως τότε να μην το αφήνεις να αργοσβήσει και να πάψεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε καταστάσεις και πράγματα που υπαγορεύει η συνήθεια.

Ας έχουμε τη δύναμη να αντικρίζουμε κατάματα τις καταστάσεις, τις απουσίες που νοσταλγούν, τις παρουσίες που πονούν. Και αν δεν το θέλει κάθε μου κύτταρο, τότε κάτι σημαίνει.

Σκέψεις που ίσως σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν πάρεις τον χρόνο σου και δεις τα πράγματα από απόσταση, το συναίσθημα είναι εκείνο που θα σου δείξει τον δρόμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan