Όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το αυτονόητο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα

12:13 8/9/2020 - Πηγή: iPop

Κι ενώ διανύουμε ένα διάστημα όπου τα ριάλιτι έχουν κυριαρχήσει ξανά στη ζωή μας και γίνονται περιστατικά στην ελληνική τηλεόραση που μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή, έρχεται ένας άνθρωπος και μας κάνει να πιστέψουμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμα μια φορά, είπε το αυτονόητο, με απλά λόγια, χωρίς υπερβολές και παρέδωσε τα σωστά μαθήματα.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ο άνθρωπος που θα θέλαμε όλοι -ελπίζω τουλάχιστον- να μιλήσει στα παιδιά μας. Να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει “διαφορετικό”, “μη φυσιολογικό” και να τα μάθει

πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.

Καλεσμένος στην εκπομπή  “φλΕΡΤ” στην ΕΡΤ1 με τη Νάντια Κοντογεώργη, ο σεναριογράφος και ηθοποιός έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη, θέλοντας να περάσει τα σωστά μηνύματα, αλλά παράλληλα δεν δίστασε να παραδεχθεί πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης του επιτυχίας “Παρά 5” το λάθος που έκανε και έχει μετανιώσει.

Θέλοντας να απευθυνθεί σε όλα τα παιδιά που αισθάνονται “διαφορετικά” απ’ τους γύρω τους, εξήγησε πως η ομοφυλοφιλία του δεν τον εμπόδισε ποτέ να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Διάβασε και αυτό: Σοκαρισμένο το ελληνικό Ίντερνετ με τη διαφορετικότητα στο MasterChef

Η δική μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε στο να είμαι λίγο πιο κλειστός, λίγο πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ από το να ονειρεύομαι. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου

Όπως εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, οι δύο υπέροχοι γονείς του, ακόμα κι αν δεν τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (σ.σ. το να αποδεχθούν την ομοφυλοφιλία του), έβαζαν πάντα την αγάπη τους για το παιδί τους πάνω απ’ όλα. Όπως θα έπρεπε να κάνουν ΟΛΟΙ οι γονείς. Και σ’ αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Επίσης είχα τη χαρά και την τιμή να έχω γονείς δύο υπέροχους ανθρώπους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά την αγάπη για το παιδί τους την έβαζαν πολύ πιο πάνω από το τι θα πει ο κόσμος. Οπότε όλα καλά, μην ακούτε κανέναν. Θα ζοριστείτε, αλλά να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε παρέα με όλους. Θα βρείτε ανθρώπους που θα μπορείτε να συννεοηθείτε

Αμέσως μετά, ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη για ένα επεισόδιο του “Παρά 5”, το οποίο περιείχε τρανσφοβικό χιούμορ.

Και αυτή η ειλικρινής συγγνώμη ήταν τόσο ανακουφιστική για τον ίδιο όσο και ελπιδοφόρα για εμάς που τον παρακολουθήσαμε. Γιατί αυτή η συγγνώμη του ήρθε μετά από μια πιο ώριμη ανάλυση μιας παλαιότερης δουλειάς του, και δεν έχουμε παρά να πούμε πως ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να έκαναν την αυτοκριτική τους με αυτό τον τρόπο. Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος!

Είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία. Τότε δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιον άνθρωπο και γι’ αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Μακάρι όταν ξαναπαιχτεί αυτό το επεισόδιο να υπάρχει μία σήμανση. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί αντιμετώπισα με αστειάκια τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο και την ταυτότητα του άλλου. Εκτιμώ αφάνταστα και στηρίζω τον αγώνα τους

Κύριε Καπουτζίδη έχετε τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό μας. Είστε το σωστό παράδειγμα για τα παιδιά μας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία… θα χαρώ να ακούσω την δική σου και γι’ αυτό τα social media μου είναι στη διάθεσή σου.

@afrodith.preveza @Αφροδίτη Πρέβεζα

Θυμήσου και αυτό:

Το αφοπλιστικό μήνυμα του Καπουτζίδη για το bullying στους ομοφυλόφιλους

Το άρθρο Όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το αυτονόητο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα