Όσα πρέπει να ξέρεις για την φονική έκρηξη στη Βηρυτό που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα

11:25 5/8/2020 - Πηγή: iPop

Η φονική έκρηξη στη Βηρυτό έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Πάνω από 100 νεκροί και σχεδόν 4.000 τραυματίες είναι ο -μέχρι στιγμής- δραματικός απολογισμός απ’ τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 4/8 στο λιμάνι. 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ήταν στις αποθήκες επί 6 χρόνια.

Απ’ τη στιγμή της έκρηξης και μετά, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται σκληρά αναζητώντας επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια. Οι λιβανέζικες Αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός

των θυμάτων θα ανέβει.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας, η Βηρυτός είναι μια κατεστραμμένη πόλη, ενώ αναμένεται να ανακηρυχθεί, όπως είναι φυσικό και επόμενο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αυτό το διάστημα, επιτροπή ανώτατων αξιωματούχων του στρατού θα αναλάβει να χειριστεί όλα τα ζητήματα ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας.

Πότε και πώς έγινε η έκρηξη στη Βηρυτό

Η φονική έκρηξη έγινε μετά τις 17:00 τοπική ώρα την Τρίτη 3/8, σε λιμενική περιοχή της πόλης, στην οποία αποθηκεύονται εξαιρετικά εκρηκτικά υλικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας του Λιβάνου.

#Beirut #Explosion The Moment It exploded caught on camera!! pic.twitter.com/edooBodZpz

— ᴍοᴅᴇʀɴ ᴡᴀʀғᴀʀᴇ ɢᴀᴍᴇ (@r_CallofDuty) August 4, 2020

Very critical and heart breaking situation in #Lebanon

Keywords
Τυχαία Θέματα