Όσα μάθαμε λάθος- Κανόνες επιβίωσης που είναι απλά ένας μύθος!

09:16 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Από μικροί ερχόμασταν αντιμέτωποι με πολλές και διαφορετικές πληροφορίες. Όλες αυτές αποθηκεύτηκαν στο μυαλό μας και πολλές φορές νομίζουμε- λανθασμένα- ότι είναι και σωστές!

Όταν πρόκειται, όμως, για την επιβίωσή μας, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα πριν να είναι αργά.

Κανόνες επιβίωσης που είναι απλά ένας μύθοςΠρώτες βοήθειες εάν σε τσιμπήσει φίδι

Όχι η σωστή και πρώτη αντίδραση δεν είναι να προσπαθήσεις να ρουφήξεις το δηλητήριο έξω απ’ το σώμα, αλλά να πας στο νοσοκομείο όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Τι να κάνεις εάν χαθείς σ’ ένα δάσος

Εάν χαθείς σ’ ένα δάσος, θα

πρέπει να βρεις μια πηγή για τροφή αμέσως, μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά. Η προτεραιότητά σου, όμως, δεν θα πρέπει να είναι αυτή αλλά να βρεις νερό που πίνεται και να χτίσεις ένα καταφύγιο.

Πώς να βρεις νερό σε μια έρημο

Το υγρό από έναν κάκτο μπορεί να σε σώσει απ’ την αφυδάτωση. Μάντεψε όμως! Αυτό δεν ισχύει σ’ όλες τις περιπτώσεις! Μόνο συγκεκριμένα είδη κάκτου περιέχουν υγρού που μπορεί να καταναλωθεί απ’ τον άνθρωπο με ασφάλεια.

Πώς να αντιδράσεις εάν δεις μια αρκούδα

Πέσε κάτω και κάνε τον νεκρό! Είναι κάτι που σίγουρα έχεις ακούσει, κι όμως είναι τόσο λάθος! Αν δεις μια αρκούδα, σταμάτα και πήγαινε προς τα πίσω αργά αργά.

Πώς θα ξέρεις ποια φυτά μπορείς να φας;

Αν δεις κάποιο ζώο να τρώει ένα φυτό, τότε είναι ασφαλές να το φας κι εσύ. Μέγα λάθος! Δοκίμασε μόνο φρούτα όπως μούρα κι άλλα berries ή άλλους καρπούς που μπορείς με σιγουριά να πεις ότι είναι φαγώσιμα.

Photo: huffingtonpost.com

The post Όσα μάθαμε λάθος- Κανόνες επιβίωσης που είναι απλά ένας μύθος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα