Όσα δεν ξέρεις για την παπάγια

19:01 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Έλα που δεν ξέρεις τι είναι η παπάγια! Πάμε να σου συστήσουμε, λοιπόν, την παπάγια. Η παπάγια είναι φρούτο και διαθέσιμο όλο το χρόνο. Έχει πολύ γλυκιά γεύση και είναι μαλακό σαν βούτυρο. Η σάρκα του είναι πορτοκαλί με μια μικρή απόχρωση του ροζ ή κίτρινη. Το χουμε; Επίσης, έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και είναι μεγάλος σύμμαχος για την ομορφιά!

Η παπάγια είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών όπως καροτένια, βιταμίνη C και φλαβονοειδή, έχει βιταμίνες Β, φυλλικό οξύ

και παντοθενικό οξύ, ανόργανα άλατα καλίου και μαγνησίου και φυτικές ίνες.

Οφέλη της παπάγιας:Όντας μια καλή πηγή βιταμίνης Α, αυτό το φρούτο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μαζί με την κατάρριψη των ανενεργών πρωτεϊνών .Το καλύτερο χαρακτηριστικό της παπάγιας είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να βοηθά στο να παραμείνει το δέρμα ενυδατωμένο.Πως να την χρησιμοποιήσεις:

Στο πρόσωπο:

Βάλε στο μπλέντερ μία παπάγια και άπλωσε την κρέμα για 25 λεπτά στο πρόσωπό σου. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Θα δεις ότι μετά από 2-3 εφαρμογές θα εξαφανιστούν τα ανεπιθύμητα σπυράκια και άλλες ενοχλητικές ατέλειες στο πρόσωπο ενώ η επιδερμίδα σου θα είναι πιο λαμπερή.

Για πόδια:

Φτιάξε πουρέ παπάγιας (όπως έκανες για το πρόσωπο) και πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Βάλε την κρέμα στις πατούσες σου και τύλιξε τις με μία ζελατίνα. Άστο για 10 λεπτά και ξέβγαλε με κρύο νερό. Θα δεις πόσο πιο μαλακές θα είναι οι πατούσες σου, ειδικά το καλοκαίρι που με την άμμο σκληραίνουν.

Για πληγές:

Αν έχεις κάποια βαθιά πληγή και θέλεις να βοηθήσεις στην επούλωση της, πάρε φλούδες από παπάγια και τρίψε ελαφριά την πληγή. Τα θρεπτικά συστατικά της θα βοηθήσουν στην επούλωση!

The post Όσα δεν ξέρεις για την παπάγια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα