«Όπου φύγει, φύγει» οι αδειούχοι | Στα ύψη το θερμόμετρο και την επόμενη εβδομάδα

17:36 27/7/2019 - Πηγή: iPop

«Όπου φύγει, φύγει» οι αδειούχοι, καθώς αυξημένη είναι η κίνηση των ταξιδιωτών στα λιμάνια της Αττικής. Υψηλές θερμοκρασίες και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Σε εξέλιξη απ’ την Παρασκευή είναι η πρώτη μαζική έξοδος των Αθηναίων. Ειδικότερα, για σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί απ’ το λιμάνι του Πειραιά απόπλοι πλοίων, ενώ 14 έχουν προγραμματιστεί απ’ τη Ραφήνα και 7 απ’ το Λαύριο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή

απ’ το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου περισσότεροι από 45.000 επιβάτες.

Σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ, ναυτιλιακοί πράκτορες ανέφεραν ότι η πληρότητα των πλοίων για τις Κυκλάδες φθάνει στο 90%, ενώ στους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 80%. Μάλιστα, τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα η πληρότητα αναμένεται να φτάσει στο 100%.

Την ίδια στιγμή, αυξημένη παρατηρείται η κίνηση και στις εθνικές οδούς, ενώ μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σημειώθηκε στην Ε.Ο Θεσσααλονίκης – Μουδανίων από τους εκδρομείς που κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική.

Υψηλές θερμοκρασίες και την επόμενη εβδομάδα

Την έξοδο των εκδρομέων δεν διευκολύνει ιδιαίτερα οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα μέχρι και το τέλος της επομένης εβδομάδος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το «meteo» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμότερη μέρα αναμένεται να είναι η αυριανή Κυριακή, όπου ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.

Στην κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα νησιά, όπου οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία στο Ιόνιο να φτάνει τους 31 και στο Αιγαίο τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ακολουθούν οι τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις . Στη χώρα μας γενικά βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρη άνοδο θερμοκρασίας την Κυριακή και Δευτέρα. pic.twitter.com/pfxOcpeBx9

— EMY_EMK (@EmyEmk) July 26, 2019

Photo: Unsplash/Nikos Zacharoulis

Το άρθρο «Όπου φύγει, φύγει» οι αδειούχοι | Στα ύψη το θερμόμετρο και την επόμενη εβδομάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα