Όποιος κοροϊδεύει τον άλλο, κοροϊδεύει τα μούτρα του

16:32 1/9/2014 - Πηγή: iPop

Αυτή η παιδιάστικη ατάκα κρύβει μέσα της τόση σοφία που δύσκολα μπορείς να την κατανοήσεις όταν είσαι μικρός και την πετάς μαζί με άλλες αμυντικές ατάκες που συνοδεύονται από «καθρεφτάκι». Είναι η απάντηση στο bullying και ταυτόχρονα η συμπληρωματική φράση στη σοφή κουβέντα «μην κρίνεις για να μην κριθείς».

Με λίγα λόγια, το πρώτο βήμα για την κριτική είναι η αυτοκριτική και η ενδοσκόπηση. Αν αυτή η εσωτερική διαδικασία δεν γίνει σωστά, κινδυνεύεις να καταλήξεις να εκτοξεύσεις κατηγορίες σε τρίτους. Και μάντεψε: ό,τι λες προσδιορίζει τελικά εσένα. Είπαμε, όποιος κοροϊδεύει

τον άλλο, κοροϊδεύει τα μούτρα του. Αν εκτοξεύεις το θυμό ή την απέχθειά σου απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποδίδοντάς τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, ψάξε μέσα σου μήπως ό,τι λες δείχνει κάτι για σένα. Κάποιο σύμπλεγμα -κοινώς κόμπλεξ-, ακόμα και ψήγματα ζήλιας ή μη ανοχής στη διαφορετικότητα.

Αν τώρα είσαι στην αντίπερα όχθη, δηλαδή εσύ είσαι ο αποδέκτης υβριστικών σχολίων και χαρακτηρισμών που νιώθεις ότι δεν σου αρμόζουν, μη σκέφτεσαι τι δεν πάει καλά με εσένα, αλλά τι υποδηλώνει αυτή η συμπεριφορά για τον άλλο. Μήπως νιώθει κατώτερος; Μήπως σκέφτεσαι και λειτουργείς εντελώς συμβατικά για να μπει κάποιος στον τρόπο λογικής σου; Μήπως δεν μπορεί να κατανοήσει την τρόπο ζωής και τις επιλογές σου; Η συμπεριφορά του δεν θα γίνει κοροϊδία αν εσύ δεν το αφήσεις. Δεν θα μετατραπεί σε bullying αν το χειριστείς σωστά.

Τι να κάνεις:

Μην το αφήσεις να σε επηρεάσει. Μην αποκτάς αμυντική στάση και προσπαθήσεις να μπεις σε λογομαχία μαζί του. Προσπάθησε να είσαι λογικός και ψύχραιμος. Αν χρειαστεί δώσε μια και μοναδική, αλλά αποστομωτική απάντηση η οποία θα ακυρώνει τον άδικο χαρακτηρισμό του προς εσένα με ένα λογικό επιχείρημα. Αν επιμείνει (που είναι πολύ πιθανό γιατί η ψυχραιμία σου θα τον εξοργίσει), πες απλώς «Καταλαβαίνω ότι για να μιλάς έτσι, δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά υποδηλώνει κάτι για σένα. Προτιμώ να μην ασχοληθώ».

The post Όποιος κοροϊδεύει τον άλλο, κοροϊδεύει τα μούτρα του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα