Όλα στον αέρα- Χωρίς λευκό καπνό η διακοπή των διαπραγματεύσεων

07:34 12/4/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και του Κουαρτέτου διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις. Όπως δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, οι συζητήσεις σταμάτησαν προσωρινά και θα συνεχιστούν μετά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι κατά τις τελευταίες μέρες έγινε πρόοδος. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσακαλώτο, στα δύο κείμενα που ετοιμάστηκαν- ένα με την Ε.Ε. και ένα με το ΔΝΤ-

υπάρχει κατά 95% συμφωνία, ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν ορισμένες διαφορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΔΝΤ επιμένει να υποστηρίζει ότι τα μέτρα δεν θα φέρουν πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.Πιέσεις φαίνεται να ασκεί και για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, παρόλο που εκ πρώτης όψεως φαινόταν ότι οι δύο πλευρές «τα έχουν βρει».«Αγκάθι» παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις.Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια» πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να δίνει παράταση 7-8 μήνες στην προστασία τους, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του 2016.

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς στην Ουάσινγκτον θα τεθεί και το ελληνικό ζήτημα, ενώ σκοπός της Κυβέρνησης είναι να κάνει νύξη και για το χρέος.

Σημειώνεται ότι η κ. Βελκουλέσκου αναχωρεί το πρωί για την Ουάσινγκτον, οι Ευρωπαίοι το απόγευμα, την Τετάρτη ο κ. Σταθάκης και ο κ. Τσακαλώτος και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή πετάνε την Πέμπτη.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου μετά την προσωρινή παύση των διαπραγματεύσεων:

«Αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε παύση των συζητήσεων για να μεταβούμε όλοι στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρχε πρόοδος στα θέματα που χρειάζεται για να φτιάξουν ένα ισχυρό πακέτο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη Σύνοδο για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου. Θα καταλήξουμε στο stuff level agreement λίγο πριν το Eurogroup. Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά θέματα τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο stuff level agreement σε αυτή τη φάση».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Όλα στον αέρα- Χωρίς λευκό καπνό η διακοπή των διαπραγματεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα