Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα μέτρα που είναι σε ισχύ το Πάσχα

13:10 25/4/2021 - Πηγή: iPop

Το Πάσχα έφθασε και θα μας βρει στην πόλη και όχι στο χωριό μας λόγω πανδημίας. Τα μέτρα όπως έχει ανακοινωθεί θα έχουν κάποια μικρή χαλάρωση για τις άγιες μέρες αλλά είμαστε πάντα σε επιφυλακή καθώς όλα εξαρτώνται από το ιικό φορτίο που υπάρχει στις περιοχές. Ποια είναι τα μέτρα που είναι σε ισχύ το Πάσχα;

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ το Πάσχα

Το μέτρο σχετικά με

την απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό συνεχίζεται και έτσι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα την περάσουμε στην περιοχή μας. Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα επιτραπούν από την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει επίσημα και η τουριστική σεζόν στη χώρα.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετατίθεται στις 22:00, ενώ από την 3η Μαΐου, δηλαδή από Δευτέρα του Πάσχα ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Τη Δευτέρα (3/5) αναμένεται να ανοίξει η εστίαση όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυκλοφορία θα διευρυνθεί έως τις 23:00 και οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να κάνουν self-test. Η εστίαση θα ανοίξει με τις απαιτούμενες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Στις 10 Μαΐου θα ανοίξουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Σε ισχύ θα είναι και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Οι προδιαγραφές θα είναι για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Επίσης, κατά την ίδια ημερομηνία, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες και αναμένεται να επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Οι εκκλησίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. στους ιερούς ναούς με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Στους εξωτερικούς χώρους των ναών ισχύει τήρηση απόστασης 10τ.μ. μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ υποχρεωτικό θα είναι το self test σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Επιτάφιος κι ΑνάστασηΠεριφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστώνΠροσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναούΤήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.Τέλεση της Ανάστασης στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών

την Κυριακή του Πάσχα, θα δοθεί κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα συνάθροισης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων σε σπίτια, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο και πάλι 2 οικογένειες έως και 12 άτομα. Συνίσταται δε η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα μέτρα που είναι σε ισχύ το Πάσχα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα