Όλα όσα μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις με φυσικό τρόπο την χαμηλή αρτηριακή πίεση

14:01 12/6/2021 - Πηγή: iPop

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να υπάρχει σε οποιονδήποτε ανθρώπινο οργανισμό χωρίς να το γνωρίζει. Ωστόσο, καλό είναι όταν αναγνωρίσεις τα πρώτα συμπτώματα και ειδικά αν η εποχή που το εντόπισες είναι ζεστή, να φροντίσεις με όποιον τρόπο μπορείς να αυξήσεις την χαμηλή αρτηριακή πίεση ώστε να αποφύγεις δυσάρεστα περιστατικά.

Πώς μπορείς να αυξήσεις την χαμηλή αρτηριακή πίεση

Προκειμένου να φτάσεις στο σημείο εκείνο όπου θα χρειαστεί να κάνεις τις καθημερινές επιλογές σου με γνώμονα το ότι είσαι υποτασική, πρέπει

πρώτα να μπορέσεις να το εντοπίσεις. Ο στόχος στον έλεγχο της χαμηλής αρτηριακής πίεσης είναι να βρεθεί η αιτία. Εκτός από τη λήψη του ιατρικού σου ιστορικού, τη φυσική εξέταση και τη μέτρηση της αρτηριακής σου πίεσης, ο γιατρός σου μπορεί να συστήσει τα ακόλουθα:

PexelsΕξετάσεις αίματος

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη γενική σου υγεία, καθώς και εάν έχεις χαμηλό σάκχαρο στο αίμα (υπογλυκαιμία), υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία ή διαβήτη) ή χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (αναιμία), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν χαμηλότερη από την κανονική αρτηριακή πίεση.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

Ένα ΗΚΓ, το οποίο μπορεί να εκτελεστεί στο γραφείο του γιατρού σου και ανιχνεύει ανωμαλίες στον καρδιακό σου ρυθμό, δομικά προβλήματα στην καρδιά σου και προβλήματα με την παροχή αίματος και οξυγόνου στον καρδιακό μυ σου. Μπορεί επίσης να σου πει εάν έχεις πάθει καρδιακή προσβολή ή είχες στο παρελθόν.

Τα συμπτώματα που θα παρατηρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν όλα ή μερικά από τα ακόλουθα:ΖάληΝαυτίαΤάση λιποθυμίας“Σκοτείνιασμα” στην όρασηΕμβοές (“κουδούνισμα” στα αυτιά)Κρύα ή/και υγρά χέρια και πόδιαΕυαισθησία στο φως και τον θόρυβοΚόπωση και ταχυκαρδίαUnsplash/ We-Vibe WOW Tech

Εάν έχεις συμπτώματα, η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία. Για παράδειγμα, όταν η φαρμακευτική αγωγή προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση, η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αλλαγή ή διακοπή του φαρμάκου ή μείωση της δόσης. Εάν όμως δεν είναι σαφές τι προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση ή δεν υπάρχει θεραπεία, ο στόχος είναι να αυξήσεις την χαμηλή αρτηριακή πίεση και να μειώσεις τα συμπτώματα. Ανάλογα με την ηλικία, την υγεία και τον τύπο της χαμηλής αρτηριακής πίεσης που έχεις, μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους όπως:

Να πίνεις άφθονα υγράΝα τρως αλμυρές τροφέςΝα πίνεις καφέ ή τσάι με καφεΐνηΝα προσλαμβάνεις βιταμίνη Β12 και Β9Να μειώσεις τους υδατάνθρακες και τις ποσότητες του γεύματοςΝα μειώσεις το αλκοόλ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις με φυσικό τρόπο την χαμηλή αρτηριακή πίεση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα