ΟΗΕ για Κυπριακό: Αλλαγή στις εγγυήσεις από κοινού με την Ελλάδα και την Τουρκία

13:11 11/3/2017 - Πηγή: iPop

Υπέρ της αλλαγής του παρόντος συστήματος εγγυήσεων στην Κύπρο τάσσεται ο ΟΗΕ, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως θα πρέπει να γίνει από κοινού με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Espen Barth Eide,

αυτό πρέπει να γίνει «μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτό είναι μια εκτίμηση, που υπάρχει, και όχι η δική του άποψη».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές προσπάθειες προκειμένου οι δύο ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, φάνηκε ανήσυχος για το εάν θα υπάρξει δομημένη διαδικασία στις διαβουλεύσεις, ακόμα κι όταν εκείνες ξεκινήσουν εκ νέου.

Αναφερόμενος στις διεργασίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα για να καθίσουν ξανά στο τραπέζι οι δύο ηγέτες, ο κ. Eide σχολίασε πως «γίνονται κάποια βήματα», όμως, δεν έγινε πιο συγκεκριμένος.

Τέλος, αναφορικά με το δημοψήφισμα στην Τουρκία και το κατά πόσον αυτό επηρεάζει τις προσπάθειες για το Κυπριακό, ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ είπε: «Η όποια εξέλιξη στην περιοχή που έχει σημασία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος, έχει σίγουρα σχέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην διεξάγονται συνομιλίες».

The post ΟΗΕ για Κυπριακό: Αλλαγή στις εγγυήσεις από κοινού με την Ελλάδα και την Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα