«Οι υπερθεματιστές δεν είναι ακόμα αδειούχοι»

13:13 23/9/2016 - Πηγή: iPop

Μέχρι να εκδοθεί υπουργική απόφαση, οι υπερθεματιστές δεν θεωρούνται αδειούχοι, ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς απ’ το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όσον αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι «δεν έχει υπάρξει ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου».

Παράλληλα ζήτησε να «τελειώνει ο κύκλος της δημιουργίας εντυπώσεων».

Ο Νίκος Παππάς στράφηκε εναντίον επιχειρηματιών

που διαθέτουν κανάλια, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν την «μέθοδο τρομοκράτησης δημόσιων λειτουργών. Η μέθοδος της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών που παίρνουν 1.200 ευρώ από κάποιους με οικονομική επιφάνεια είναι ντροπή τους».

Ο κ. Φωτήλας απ’ την δική του πλευρά αναφέρθηκε στον – κατά τον ίδιο- μη ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες των καναλαρχών, ενώ παράλληλα μίλησε για μια νέα, Αριστερή, βαθιά διαπλοκή.

Παππάς: Θα υποχρεώσουμε την Digea να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα των καναλιών με άδεια

Κυβερνητική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει την Digea να μεταδίδει το πρόγραμμα μόνο των καναλιών που έχουν τηλεοπτική άδεια προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι «κυβερνητική ρύθμιση θα υποχρεώσει την Digea να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών. Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης».

Ο κ. Παππάς παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post «Οι υπερθεματιστές δεν είναι ακόμα αδειούχοι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα