Οι σπουδές στο εξωτερικό σε κάνουν πιο έξυπνο!

16:31 9/10/2014 - Πηγή: iPop

Οι σπουδές στο εξωτερικό σε κάνουν πιο έξυπνο, και δεν το λέμε εμείς αλλά έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι οι εμπειρίες που αποκτάς όταν σπουδάζεις σε άλλη χώρα σε κάνουν πιο ευέλικτος, δημιουργικός και να σκέφτεσαι με πιο περίπλοκο τρόπο!

Πως σε αλλάζουν οι σπουδές στο εξωτερικό; Επιστρέφεις στη χώρα σου με εκατοντάδες αναμνήσεις και νέες εμπειρίες οι οποίες σε βοηθούν να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που έγινε με επικεφαλής τον William Maddux, αναπληρωτής καθηγητής της οργανωτικής συμπεριφοράς

στο INSEAD, και στα πλαίσια της οποίας διαπιστώθηκε πως οι φοιτητές που εγγράφονται σε ένα διεθνές πρόγραμμα MBA παίρνουν μία πολυπολιτισμική δέσμευση η οποία τους μαθαίνει να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο.

Με λίγα λόγια, οι μαθητές που υιοθέτησαν μια ανοιχτή και προσαρμοστική συμπεριφορά προς τους ξένους πολιτισμούς ήταν περισσότερο ικανοί να συνδέσουν διαφορετικές ιδέες και ακόμα πιο αποτελεσματικοί στην επίλυση προβλημάτων.

«Οι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό ή έρχονται σε επαφή με πάνω από μία εθνικότητα είναι πολύ καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων και είναι πιο δημιουργικοί. Παράλληλα, στα πλαίσια της έρευνας μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με εμπειρίες από άλλες χώρες είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αριστεύσουν στον επαγγελματικό τους τομέα» είπε ο Maddux.

Η Angela Leung, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, είναι ακόμα μία ερευνήτρια η οποία ασχολήθηκε μ αυτό το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με περισσότερες εμπειρίες από διαφορετικούς πολιτισμούς είναι σε θέση να παράγουν δημιουργικές ιδέες και απροσδόκητες συνδέσεις μεταξύ των εννοιών.

The post Οι σπουδές στο εξωτερικό σε κάνουν πιο έξυπνο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα