Οι σκύλοι τρώνε παπούτσια! Αποδέξου το!

15:30 30/8/2014 - Πηγή: iPop

Από τη πρώτη στιγμή που ήρθε σπίτι ο σκύλος σου, κατάλαβες την ιδιαίτερη συμπάθεια που έπιασε με τις παντόφλες αλλά και με τα παπούτσια σου. Θα πρέπει να ξέρεις πως τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν ότι έχει κορδόνια και φυσικά ότι έχει περίεργο σχήμα. Είναι, λοιπόν γεγονός οι περισσότεροι σκύλοι τρώνε παπούτσια και το απολαμβάνουν. Βέβαια, τη στιγμή που γίνονται αντιληπτά από τα αφεντικά τους τρέχουν γρήγορα να κρυφτούν και το παίζουν ανήξερα (όπως έκανες και εσύ με τις σοκολάτες που είχε στο ντουλάπι της κουζίνας η μαμάς σου,

όταν ήσουν μικρός-η).

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως δυστυχώς οι σκύλοι δεν αντιλαμβάνονται την αξία των πραγμάτων. Έτσι, το «σπλάχνο» σου δε μπορεί να καταλάβει πως για το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια αναγκάστηκες να ανοίξεις τον κουμπαρά σου ή ακόμα και να δανειστείς από την κολλητή σου.

Γιατί, όμως, οι σκύλοι τρώνε παπούτσια;Το μασούλημα πραγμάτων, σύμφωνα με μελέτες είναι ένας τρόπος να εξερευνήσουν τον κόσμο και να νιώσουν άνετα στο χώρο τους.Πολλές φορές οι σκύλοι τρώνε παπούτσια γιατί τα ούλα τους πονούν και προετοιμάζονται να αποβάλουν τα νεογιλά τους δόντια. Συνήθως, αυτό συμβαίνει στην ηλικία των 4 μηνών. Η συνήθεια, όμως, του μασουλήματος δε σταματά τότε, συνεχίζεται για πάντα.Μερικές φορές αποτελεί μία κραυγή προσοχής. Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν δε του δίνεις πολύ σημασία στο σκύλο σου και όταν γενικότερα δε του αφιερώνεις χρόνο ή περνάει πολλές ώρες μόνο του.Το βλέπει σαν παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνει ότι τα παπούτσια είναι κάτι που εσύ χρησιμοποιείς και φοράς για να βγεις έξω. Ο σκύλος σου απλά βρήκε κάτι που του τράβηξε την προσοχή και αποφάσισε να το κάνει το δικό του νέο παιχνίδι.

The post Οι σκύλοι τρώνε παπούτσια! Αποδέξου το! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα