Οι πρώτες, λακωνικές, δηλώσεις των υπουργών πριν το υπουργικό συμβούλιο

12:49 6/11/2016 - Πηγή: iPop

Οι πρώτες, λακωνικές, δηλώσεις των υπουργών πριν το υπουργικό συμβούλιο.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τον ανασχηματισμό, οι υπουργοί καταφθάνοντας στη Βουλή έκαναν τις πρώτες, λακωνικές, δηλώσεις τους για τις προτεραιότητες που θέτουν.

Το βλέμμα στη διαπραγμάτευση έχει ήδη η Εφη Αχτσιόγλου, η νέα

υπουργός Εργασίας, η οποία δήλωσε ότι «περιμένουμε τους δανειστές στις 14 Νοεμβρίου για τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη, το έργο στο υπουργείο θα συνεχιστεί συλλογικά» και εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα θέματα έιναι πολύ σοβαρά και «δεν μπορούν αν συζητηθούν στο πόδι και αποσπασματικά».

Η Θεανώ Φωτίου, έβαλε τέλος στους ψίθυρους που την ήθελαν ενοχλημένη -έως και εκνευρισμένη- για την τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας λέγοντας:

Εχουμε μία εξαιρετικά άξια νέα υπουργό που ξέρει εξαιρετικά το θέμα. Στο διεθνές στερέωμα έχουμε και νεότερους υπουργούς και σε πολύ μεγάλα πόστα. Το πρόβλημα δεν είναι αν είσαι νέος ή μεγαλος, αλλά αν είσαι αποτελεσματικός, μεθοδικός και ξέρεις το αντικείμενο. Πιστεύω στη νεότητα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος αρκέστηκε σ’ ένα λακωνικό σχόλιο κατά την είσοδό του:

Στόχοι μπαίνουν και θα τους κερδίσουμε

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εισήλθε στη Βουλή με μία ρήση του Θουκυδίδη:«Μέγα το της θαλάσσης κράτος»(Μεγάλη η δύναμη του κράτους που ελέγχει την θάλασσα) και εξήγησε ότι «ο προκάτοχός μου Θ. Δρίτσας είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να τον εμπιστευτείς» και συμπλήρωσε πως από εδώ και πέρα «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της ναυτοσύνης». «Να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα γιατί η θάλασσα είναι ένα μέσο που μπορεί η χώρα να αποκτήσει παγκόσμια προβολή» είπε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής. Υπάρχει μία πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε, πρόσθεσε.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και πριν από την ορκωμοσία, σχετικά με τις σχέσεις με την εκκλησία, «Μακριά και αγαπημένοι. Σε όλες τις οικογένειες συμβαίνει αυτό», είπε ο νέος υπουργός Παιδείας, αφού σημείωσε ότι όπως έχει πει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Για προσπάθεια φορολογικών αντισταθμιστικών μέτρων στους νησιώτες έκανε λόγο προσερχόμενος ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα και χρειάζεται δουλειά» δήλωσε προσερχόμενος ο Δημήτρης Λιάκος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, από νέο πόστο πλέον, κατά την προσέλευση στη Βουλή δήλωσε ότι «θα εργαστούμε για ένα παραγωγικό κράτος».

Αλ.Τσίπρας: Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

The post Οι πρώτες, λακωνικές, δηλώσεις των υπουργών πριν το υπουργικό συμβούλιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα