Οι ημικρανίες είναι σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης

12:30 16/7/2014 - Πηγή: iPop

Τα προβλήματα όπως ημικρανία και πονοκέφαλος στις γυναίκες αυξάνονται όσο περνάνε τα χρόνια και φτάνουν στο υψηλότερο σημείο λίγο πριν την έναρξη της εμμηνόπαυσης, λένε οι ερευνητές.

«Στο παρελθόν, οι γιατροί δεν είχαν αποδείξεις για την επιρροή των ορμονών στις ημικρανίες» εξηγεί ο Dr Vincent Martin, συν-διευθυντής του Πανεπιστημίου του Cincinnati στο τμήμα Headache and Facial Pain Program και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης

η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας στο Λος Άντζελες.

«Οι πονοκέφαλοι αυξάνονται κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Αυτό μας το έλεγαν οι γυναίκες εδώ και χρόνια, αλλά δεν είχαμε επιστημονικές αποδείξεις» δήλωσε ο Vincent Martin και συμπληρώνει «η περίοδος της πρώιμης εμμηνόπαυσης είναι πολύ ταραγμένη εποχή για τις γυναίκες και έχουν πολλές ημικρανίες».

Οι ημικρανίες, είναι σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, η κατάθλιψη και ευερεθιστότητα.

Η έρευνα, η οποία πρακτικά πιστοποίησε αυτό που γνωρίζαμε, έγινε στα πλαίσια του American Migraine Prevalence and Prevention Study, και συμμετείχαν 120.000 Αμερικάνες νοικοκυρές. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από έρευνα του 2006, 3.603 γυναίκες ηλικίας 35 έως 65 ετών πάσχουν από ημικρανίες ή πονοκεφάλους και ταξινομήθηκαν με βάση τη συχνότητα πονοκεφάλου και σχετικά με το αν ήταν στην προ-εμμηνόπαυση, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή μετά την εμμηνόπαυση.

Εκείνες που εμφάνιζαν 10 ή περισσότερες ημέρες κεφαλαλγίας το μήνα θεωρήθηκαν υψηλής συχνότητας, και εκείνες με λιγότερες ήταν στη κατηγορία χαμηλής ή μέτριας συχνότητας. Τα 50%-60% των συμμετεχόντων άνηκαν στην κατηγορία με συχνές κεφαλαλγίες και βρίσκοντας στην εμμηνόπαυση.

Μια απλοϊκή εξήγηση είναι ότι η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί πονοκεφάλους. Αλλά πιθανότατα αυτό οφείλεται και σε κάποια άλλη αλλαγή στους ορμονικούς ρυθμούς.

The post Οι ημικρανίες είναι σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα