Οι γυναίκες ξενερώνουν με τα καλά παιδιά. Οι άντρες;

20:30 29/7/2014 - Πηγή: iPop

Δεν αξίζει να είσαι καλό παιδί τη σήμερον ημέρα. Εκτός ότι οι γυναίκες θα προτιμήσουν έναν αλήτη τις γόνιμες μέρες τους, φαίνεται ότι και στην πρώτη επαφή με κάποιον δοτικό, καλοπροαίρετο, γλυκομίλητο άνθρωπο, κάτι θα τους ξενίσει… Αυτό λίγο πολύ το ήξερες. Με τους άντρες, όμως, τι γίνεται; Τους ελκύουν οι ομιλητικές και φιλικές γυναίκες ή τους απωθούν;

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin δείχνει ότι οι γυναίκες ξενερώνουν με τα καλά παιδιά, ενώ αντίθετα οι άντρες μοιάζουν να έλκονται από τα καλά κορίτσια. Οι ερευνητές από το University of Rochester,

το University of Illinois at Urbana-Champaign και το Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya στο Ισραήλ διεξήγαγαν έρευνα σε 112 προπτυχιακούς φοιτητές. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν ως προς την «αποκριτικότητά» τους, δηλαδή το πόσο φιλικοί, ανοιχτοί, επικοινωνιακοί και δοτικοί ήταν στη σχέση τους με το άλλο φύλο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που ήρθαν σε επαφή με πιο «επικοινωνιακές» γυναίκες, τις βρήκαν πιο θηλυκές και ελκυστικές. Από την άλλη, οι γυναίκες βρήκαν τους φιλικούς άντρες λιγότερο αρρενωπούς, αλλά και λιγότερο ελκυστικούς. Όσο πιο «καλό παιδί» έμοιαζε, τόσο πιο πολύ ξενέρωναν.

Με λίγα λόγια, ενώ στους άντρες άρεσαν τα καλά κορίτσια, οι γυναίκες βρήκαν τα καλά παιδιά λίγο απωθητικούς και ξενέρωτους.

Είναι τόσο απλό;

Βέβαια, η γυναικεία ψυχολογία ποτέ δεν είναι τόσο απλή. Οι επιστήμονες αναφέρουν «Οι γυναίκες μπορεί να αντιληφθούν το πρόσωπο αυτό ως υπερβολικά ευγενικό και ύπουλο (δηλαδή ότι επιδεικνύει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά απλώς για να τις ρίξει) ή και απελπισμένο, άρα απωθητικό σεξουαλικά. Από την άλλη, οι γυναίκες μπορεί να τον θεωρήσουν ως ευάλωτο και λιγότερο «κυνηγό». Ουσιαστικά, το ερώτημα «τι θέλουν οι γυναίκες;» παραμένει αναπάντητο.

The post Οι γυναίκες ξενερώνουν με τα καλά παιδιά. Οι άντρες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα