Οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις είναι πιο δυστυχισμένες από τους άντρες

12:31 26/11/2014 - Πηγή: iPop

Τελικά μπορεί μία γυναίκα να τα έχει όλα; Μάλλον όχι, καθώς πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις είναι πιο δυστυχισμένες από τους άντρες που βρίσκονται στις ίδιες θέσεις!

Στους άνδρες οι θέσεις ισχύος που τους δίνουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ή να απολύσουν κάποιον μειώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης, λέει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Health and Social Behaviour. Στα πλαίσια της έρευνας συμμετείχαν 2,800 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές

από το πανεπιστήμιο του Texas στο Austin, έκαναν τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1,300 άνδρες και 1.500 γυναίκες από το λύκειο Wisconsin το 1993 και το επανέλαβαν το 2004όταν ήταν 54 και 64 ετών αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πόσες ευθύνες έχουν στον επαγγελματικό τους χώρο και πόσες μέρες του περασμένου μήνα εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης. Στις περιπτώσεις που το επάγγελμα τους απαιτούσε να κάνουν προσλήψεις, απολύσεις και αναδιαμορφώσεις στους μισθούς, οι γυναίκες είχαν 9% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καταθλιπτικά συμπτώματα από ότι οι γυναίκες που δεν είχαν τέτοιες εξουσίες. Στην ίδια θέση, οι άνδρες είχαν 10% μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων..

Οι μελετητές εξήγησαν επίσης πως έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο και οι ώρες εργασίας την βδομάδα, το αν είχαν ευέλικτα ωράρια και πόσο συχνά δεχόντουσαν έλεγχο από τους ανωτέρους τους! Επίσης συμπέραναν πως οι άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέση να διαλέξουν το πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα τελειώσουν τη δουλειά τους και δεχόντουσαν πιο σπάνια έλεγχο από τους προϊσταμένους τους από ότι οι γυναίκες.

Άρα… μία γυναίκα δεν μπορεί να τα έχει όλα…

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Οι γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις είναι πιο δυστυχισμένες από τους άντρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα