Οι φόροι που θα χρειαστεί να πληρώσουμε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

14:30 26/12/2015 - Πηγή: iPop

Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες ως το τέλος του 2015, δηλαδή, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Κίνδυνος για επιβολή τσουχτερών προστίμων στις περιπτώσεις που οι πληρωμές δεν πραγματοποιηθούν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα χρειαστεί να ρυθμίσουν τις πληρωμές τους μεταξύ άλλων και για την τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας,

το φόρο εισοδήματος για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις αλλά και τη δόση για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι ως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθούν:

Η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑΗ μηνιαία δόση των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλώνΤα τέλη κυκλοφορίαςΟ ΦΠΑ των μεγάλων επιχειρήσεωνΗ προκαταβολή φόρου αγροτών και επιχειρήσεωνΗ δόση φόρου εισοδήματος

Στόχος παραμένει για την κυβέρνηση, η αύξηση των εσόδων των κρατικών ταμείων στα 6 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη κι εφαρμογή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, κατά τις οδηγίες του τρίτου μνημονίου, το οποίο υποδεικνύει ως στόχο, αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 0,5%.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένη προβλέπεται να είναι η φορολογική κλίμακα για το 2016, με αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, αλλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Συγκεκριμένα τα εκκαθαριστικά του 2016,(υποβολή το Φεβρουάριο του 2016) αποτυπώνονται οι ήδη ψηφισμένες φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως είναι η αύξηση του φόρου αλληλεγγύης, η αύξηση του φόρου ενοικίων και οι αυξήσεις φορολογικών συντελεστών.

Υπενθυμίζουμε πως τα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς με το που μπει το νέο έτος θα έρθει αντιμέτωπο με δύο καυτά ζητήματα: το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών.

The post Οι φόροι που θα χρειαστεί να πληρώσουμε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα