Οι έφηβοι καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα, αλλά περισσότερη μαριχουάνα

08:31 21/4/2014 - Πηγή: iPop

Οι έφηβοι πίνουν λιγότερο αλκοόλ, καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα, χρησιμοποιούν λιγότερη κοκαΐνη και ηρωίνη, αλλά καπνίζουν περισσότερη μαριχουάνα. Σύμφωνα με νέα μελέτη σε πάνω από 40.000 φοιτητές το ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά, ενώ αύξηση σημείωσε και το ποσοστό των εφήβων που πιστεύουν ότι η μαριχουάνα είναι εντελώς αβλαβής. Οι ερευνητές πραγματοποιούν την ίδια μελέτη κάθε χρόνο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έχει αποδειχτεί ότι όταν λιγότεροι έφηβοι πιστεύουν ότι η μαριχουάνα είναι επικίνδυνη, είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να καπνίζουν.

Όλο και περισσότερες χώρες αποποινικοποιούν τη χρήση της για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα οι έφηβοι να την αντιλαμβάνονται ως πιο ασφαλή, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερδοσολογίας.

Αν και η μαριχουάνα είναι λιγότερο καρκινογόνος και εθιστική από τα τσιγάρα, η βαριά χρήση μαριχουάνας κατά τη διάρκεια της εφηβείας έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο σχιζοφρένειας και μη αναστρέψιμη απώλεια IQ. Ο λόγος που η χρήση μεγάλων ποσοτήτων μαριχουάνας είναι πιο επικίνδυνη για τους μαθητές γυμνασίου είναι επειδή ο εγκέφαλος των εφήβων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γι” αυτό είναι πολύ πιο ευάλωτος στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ναρκωτικών και της χρήσης αλκοόλ .

The post Οι έφηβοι καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα, αλλά περισσότερη μαριχουάνα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα