Οι χώρες της ΕΕ δεν συμφωνούν με τις διαιρέσεις και απαντούν στις προτάσεις του Juncker

15:05 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι χώρες της ΕΕ απαντούν στον Jean-Claude Juncker και τονίζουν, πως δεν συμφωνούν με τις διαιρέσεις εντός της Ένωσης. Συγκεκριμένα, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία καλούν την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινή δήλωσή τους να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα κράτη μέλη, καθώς, όπως αναφέρουν «πλησιάζει η επετειακή σύνοδος της ΕΕ στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, κατά την οποία θα εξεταστεί το μέλλον της Ευρώπης».

Η Πολωνή Πρωθυπουργός,

Beata Szydło, σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους πρωθυπουργούς της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας:

Δεν συμφωνούμε με διαιρέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ με οποιεσδήποτε διαιρέσεις, επειδή αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για την αποδυνάμωση της Ευρώπης

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Είναι σημαντικό για εμάς οι μεταρρυθμίσεις της ΕΕ να είναι βασισμένες στην ισότητα των συμφερόντων όλων των κρατών μελών

Οι δηλώσεις των κρατών μελών της ΕΕ αξίζει να σημειωθεί, πως πραγματοποιήθηκαν μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Λευκής Βίβλου του Jean-Claude Juncker για το μέλλον της Ένωσης.

Θυμίζουμε, πως την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κομισιόν, παρουσίασε τα πέντε σενάρια τα οποία υπάρχουν σχετικά με το μέλλον της Ε.Ε. μετά το Brexit και τόνισε, πως δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 σενάρια για το μέλλον της Ε.Ε. και η αποχώρηση Juncker από την Κομισιόν

The post Οι χώρες της ΕΕ δεν συμφωνούν με τις διαιρέσεις και απαντούν στις προτάσεις του Juncker appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα