Οι αρχές της Ευρώπης σε επιφυλακή- Συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών σε Παρίσι και Βρυξέλλες

09:13 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Ευρώπης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, το οποίο ήρθε μόλις 5 μήνες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Νέες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Οι

αρχές στο Βέλγιο βρίσκονται σε αναζήτηση των δραστών που έχουν διαφύγει, με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να ανακοινώνει ότι σε επιχειρήσεις την Πέμπτη, οι αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν σε επιδρομές στα προάστια Schaerbeek και Jetta. Σήμερα, Παρασκευή, θα ληφθεί η απόφαση για απαγγελία κατηγοριών.

Αξίζει να σημειωθεί σχετικά με τους τρομοκράτες των Βρυξελλών ότι τα αδέρφια El Bakraoui ήταν γνωστά στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνονταν σε λίστες με ύποπτους τρομοκράτες για σχεδιασμό επιθέσεων.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση και στη Γαλλία

Την ίδια στιγμή, αντιτρομοκρατική επιχείρηση έλαβε χώρα και στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Argenteuil στο Παρίσι.

Ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο είναι γαλλικής υπηκοότητας και ανήκε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο ύποπτος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδια κατασκευής σχεδίου για επίθεση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της σύλληψης και των επιθέσεων σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, κάνουν λόγο για σύνδεση του υπόπτου με τον Abaaoud, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι.

Δείτε εδώ όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τους δράστες των Βρυξελλών.

The post Οι αρχές της Ευρώπης σε επιφυλακή- Συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατών σε Παρίσι και Βρυξέλλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα