Ουρές στις ΗΠΑ για να ψηφίσουν- Οι δεσμεύσεις της Χίλαρι Κλίντον (Photos-Videos)

14:40 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης (13:00 ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στις οποίες προσέρχονται οι Αμερικανοί πολίτες. Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σε εννέα Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ανοίξουν αργότερα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ψηφίζουν και τη μαριχουάνα:

Σχεδόν

το ένα τέταρτο των Αμερικανών να σημειωθεί, πως πλέον θα ζουν σε περιοχές όπου θα είναι νόμιμη η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι εγκρίνουν τις σχετικές πρωτοβουλίες στα δημοψηφίσματα που διεξάγονται στην Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη και τρεις άλλες πολιτείες.

Θυμίζουμε, πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν μεσοσταθμικά προβάδισμα στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον με τέσσερις μονάδες. Αλλά σε γενικές γραμμές το προβάδισμα αυτό κινείται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Τονίζεται, πως οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν στο Κονέτικατ, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μέιν, το Νιού Χαμσάιρ, το Νιού Τζέρσεϊ, την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Βερμόν και την Βιρτζίνια.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί ψηφίζουν για το Κογκρέσο, για κυβερνήτες, τοπικά συμβούλια, τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

Ψήφισε η Κλίντον:

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της Τσάπακουα, στη Νέα Υόρκη. Στο εκλογικό κέντρο τη συνόδευε ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε:

Οι άνθρωποι περιμένουν τόσο πολύ στο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι για τη χώρα μας θα κάνω το καλύτερο που μπορώ εάν έχω την τύχη να κερδίσω σήμερα

Hillary Clinton casts her ballot in Chappaqua, New York. https://t.co/n7TqA3VDnW #Election2016 https://t.co/j96KpxllD4

ABC News (@ABC) November 8, 2016

.@HillaryClinton after voting: «It is the most humbling feeling» https://t.co/c8WxE0BwjS #Election2016 https://t.co/jZ9gm9KTSf

ABC News Politics (@ABCPolitics) November 8, 2016

Ενώ εξερχόμενη από την κάλπη ανέφερε στους δημοσιογράφους:

Είμαι τόσο χαρούμενη. Είμαι πραγματικά απίστευτα χαρούμενη. Είναι εδώ όλοι οι φίλοι και οι γείτονές μου, αυτό με κάνει τόσο ευτυχή

Υπέρ της Κλίντον ο Ρέντσι:

«Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το όνομα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ και η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τον πλανήτη τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ελπίζουμε… να είναι γυναίκα», έγραψε ο κ. Ρέντσι στη σελίδα του στο Facebook.

Τι αναφέρει ο Ούγγρος υπ. Εξωτερικών;

«Όλοι λένε ότι θα βγει η Κλίντον, ωστόσο το ίδιο έλεγαν και για το Bremain και είδαμε τι έγινε», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σγιάρτο στους Financial Times και παράλληλα υπογράμμισε πως πολιτικά βρίσκεται εγγύτερα στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί από την πολιτική ορθότητα και τις ανοησίες των πολιτικών», υποστήριξε ο κ. Σγιάρτο και πρόσθεσε:

Η ουγγρική κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του κ. Τραμπ τόσο για το μεταναστευτικό, όσο και στα ζητήματα εξαγωγής της δημοκρατίας

Το tweet του Τραμπ λίγο μετά την έναρξη των εκλογών:

TODAY WE MAKE AMERICA GREAT AGAIN!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 8, 2016

Πότε θα ανακοινωθεί ο νικητής;

Όπως τονίζουν τα διεθνή Μέσα ο νικητής των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να ανακοινωθεί από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Που ολοκληρώθηκα οι εκλογές;

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές σε τρία μικρά χωριά του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ. Πρόκειται για το Ντίξβιλ Νοτς, το Χαρτς Λοκέισιον και το Μιλσφιλντ.

Σημειώνεται, πως με βάση τη νομοθεσία της πολιτείας, στα χωριά με λιγότερους από ζουν λιγότερα από 100 κατοίκους οι κάλπες ανοίγουν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα και κλείνουν όταν ψηφίσει ο τελευταίος εγγεγραμμένος ψηφοφόρος.

Ποιες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις;

Τάσεις και εκτιμήσεις οι οποίες προέρχονται από την ανάλυση της πρώιμης ψηφοφορίας δείχνουν πως επρόκειτο για μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Τι μπορεί αν δώσει ώθηση στην Χίλαρι Κλίντον;

Πολύ θετικά μπορεί να επιδράσει η ψήφος των Ισπανόφωνων.

Όπως έγινε γνωστό στη Νεβάντα, περισσότερο από τρία τέταρτα των αναμενόμενων ψήφων έχουν ήδη μεταβεί στις κάλπες. Εκεί, οι Δημοκρατικοί φέρεται να προηγούνται με 42% έναντι 36%. Ενώ την ίδια στιγμή στο Κολοράντο οι δύο αντίπαλες πλευρές βρίσκονται σε ισοπαλία στο 35%.

Που προηγείται ο Τραμπ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα στο Οχάιο αλλά και την Αϊόβα. Συγκεκριμένα στο Οχάιο, σύμφωνα με το Associated Press η συμμετοχή των μαύρων ψηφοφόρων εξακολουθεί να υπολείπεται των επιπέδων του 2012.

Τι κάνει ο Ομπάμα ανήμερα των εκλογών;

Ο φωτογραφικός φακός ανήμερα των εκλογών «συνέλαβε» τον Αμερικανό Πρόεδρο να κρατάει τα αθλητικά παπούτσια του στα χέρια και να πηγαίνει για μπάσκετ.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί το γούρι του καθώς το 2008 αλλά και το 2012, είχε παίξει μπάσκετ επίσης την ημέρα των εκλογών.

Μπορεί σ΄αυτές τις εκλογές ο Ομπάμα να μην υποψήφιος αλλά έχει δηλώσει ανοιχτά, πως στηρίζει την Χ. Κλίντον.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν οι κάλπες- Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα;

photo:REUTERS/SHANNON STAPLETON, REUTERS/ANDREW KELLY, EPA/MICHAEL REYNOLDS

The post Ουρές στις ΗΠΑ για να ψηφίσουν- Οι δεσμεύσεις της Χίλαρι Κλίντον (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα