Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να μην έχεις μαύρους κύκλους

15:56 10/7/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν μέρες που έχεις περισσότερους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια σου. Ξέρεις… εκείνα τα βράδια που απλά δεν μπορείς να κοιμηθείς και κοιτάζεις τον εαυτό σου την άλλη μέρα το πρωί στον καθρέφτη και βιώνεις έναν τρόμο μέσα σου. Εάν, όμως, αυτό σου συμβαίνει συνέχεια και έχει γίνει κανονικότητα, πρέπει να κόψεις μερικές καθημερινές συνήθειες για να μην έχεις μαύρους κύκλους.

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικοί, γιατί σε κάνουν να φαίνεσαι πολύ κουρασμένη ενώ ίσως να μην νιώθεις καθόλου κούραση. Μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε σημείο να είναι τόσο έντονοι που ούτε το μακιγιάζ

να μην μπορεί να τους καλύψει…

Κοιμάσαι αρκετά, τρως υγιεινά, φροντίζεις καλά το δέρμα σου… Γιατί, λοιπόν, οι μαύροι κύκλοι κάτω απ’ τα μάτια σου όχι απλά εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά χειροτερεύουν;

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάτσαση. Απλά δεν τις ξέρεις! Σταμάτα τις παρακάτω τέσσερις συνήθειες και θα δεις διαφορά πολύ σύντομα. Το πρόσωπό σου θα φαίνεται πολύ πιο φρέσκο ​​και δεν θα χρειάζεσαι ακριβές κρέμες ή μακιγιάζ για να φαίνεσαι όμορφη και λαμπερή!

5 τροφές που θα σε βοηθήσουν με τους μαύρους κύκλους

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να μην έχεις μαύρους κύκλουςΠλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό και ο ατμός προκαλούν το πρήξιμο του προσώπου σου και τονίζουν την περιοχή κάτω απ’ τα μάτια σου. Σταμάτα, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ζεστό νερό και προτίμησε το χλιαρό ή ιδανικά το κρύο.

FreepikΔεν βάζεις αντηλιακό

Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς αντηλιακό στο πρόσωπό σου (ειδικά κάτω από τα μάτια σου!) Εάν βγαίνεις έξω, ακόμα κι αν είναι για λίγο, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Ο υπερχρωματισμός κάτω από τα μάτια σου είναι το αποτέλεσμα του να αφήνεις τα μάτια σου στο… έλεος του ηλίου χωρίς προστασία.

Δεν αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ

Βεβαιώσου ότι δεν καθαρίζεις τα μάτια σου με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιείς για το υπόλοιπο του προσώπου σου. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι πολύ πιο ευαίσθητο και δεν μπορεί να καθαριστεί με το ίδιο καθαριστικό. Χρειάζεται κάτι που να είναι ειδικά κατασκευασμένο γι’ αυτή την περιοχή.

JEFF ALLENΚαταναλώνεις πολύ αλάτι

Το αλάτι αναγκάζει το σώμα σου να διατηρήσει την υγρασία. Αυτό θα κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια σου να φαίνεται πιο πρησμένο και ταλαιπωρημένο. Μην βλάπτεις, λοιπόν, την εικόνα του δέρματός σου και την υγεία σου με το πολύ αλάτι.

Αν σταματήσεις αυτές τις 4 βλαβερές συνήθειες και συνεχίσεις να καταναλώνεις πολύ νερό, να κοιμάσαι και να τρέφεσαι σωστά, θα ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους πριν καν το καταλάβεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλονται μόνο στην αϋπνία | 9 καθημερινά λάθη που κάνεις

Photo: Pixabay

Το άρθρο Οι 4 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να μην έχεις μαύρους κύκλους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα