Οδηγός για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

13:59 26/12/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι οικογενειακές στιγμές να είναι η ουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων όμως τα πολλά τραπέζια και οι καλεσμένοι είναι πιθανόν να αφήσουν το σπίτι σου με ανεπιθύμητους λεκέδες και ένα χάος που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Αλλά μην ανησυχείς. Με υπομονή και επιμονή, έτσι θα καταφέρεις το απόλυτο καθάρισμα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση.

5 σημεία του σπιτιού σου που πρέπει να καθαρίσεις οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα

Καθάρισμα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πλυντήριο πιάτων

Αν

προτιμάς να βάλεις τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων και να επιστρέψεις κατευθείαν στην εορταστική διασκέδαση, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι τα πιάτα θα είναι αστραφτερά όταν τελειώσει ο κύκλος. Αυτά τα βήματα θα σε βοηθήσουν:

Βήμα πρώτο: Ετοίμασε όσο περισσότερο φαγητό μπορείς εκ των προτέρων για να μειώσεις την ποσότητα του πλυσίματος που θα χρειαστεί να κάνεις την ίδια την ημέρα των Χριστουγέννων.

Βήμα δεύτερο: Προτού καθίσεις για να φάτε βάλε τα πιο βρώμικα σκεύη για πλύσιμο, όπως κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά για να μην υπερφορτώσετε στην συνέχεια το πλυντήριο.

Βήμα τρίτο: Πλύνε στο χέρι τα μαχαιροπίρουνα και τα σκεύη που θέλουν προσοχή.

Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά

Λεκέδες

Είναι αλήθεια πως τα ποτά και ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά εάν χυθούν στο χαλί σου. Ειδικά εάν το ξεχάσεις ο λεκές αυτός θα γίνει ακόμη πιο επίμονος κατά την αφαίρεσή του. Έτσι όμως θα καταφέρεις να τον απομακρύνεις βήμα-βήμα:

Ξεκίνα από την άκρη του λεκέ και προχώρα προς τα μέσα. Καθάρισε το λεκέ χωρίς να τον τρίβεις. Χρησιμοποίησε καθαριστικό λεκέδων χαλιών – άπλωσε μικρές ποσότητες κάθε φορά χρησιμοποιώντας ένα πανί. Μην εφαρμόζεις απευθείας στον λεκέ αλλά σε ένα σφουγγάρι. Ξέπλυνε καλά στη συνέχεια για να αποφύγεις να αφήσεις υπολείμματα στο χαλί. Ολοκλήρωσε στεγνώνοντας την περιοχή με στεγνωτήρα μαλλιών αν είναι δυνατόν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα