Οδηγός επιβίωσης για άντρα νέο φοιτητή

22:02 22/9/2014 - Πηγή: iPop

Έφτασε η στιγμή που θα αφήσεις τα πάτρια εδάφη και θα γυρίσεις νέα σελίδα στη ζωή σου. Διάβασε τον οδηγό επιβίωσης για άντρα νέο φοιτητή και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αισθάνομαι σαν Απόστολος (όχι ο Γκλέτσος) μ’αυτά που θα σου γράψω, γιατί αυτά θα γίνουν το Ευαγγέλιο σου. Εκτύπωσε το άρθρο και γράψε από πάνω με μεγάλα γράμματα «ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ». Διάβαζε το όταν έχεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα ή απορία στη φοιτητική σου ζωή.

Μην έχεις αυταπάτες, φίλε αναγνώστη, γιατί θα έχεις αρκετά προβλήματα.

Φαγητό

Το πρώτο και βασικότερο είναι το φαγητό. Θα θες να μαγειρέψεις, αλλά θα βαριέσαι αφάνταστα. Έφυγαν οι ωραίες μέρες, που γυρνούσες στο σπίτι και η μητέρα σου είχε το πιάτο στο τραπέζι. Πάει το ζεστό σπιτικό φαγητό. Τα σουβλάκια, οι πίτσες και τα burger θα γίνουν οι νέες διατροφικές σου συνήθειες. Οι λύσεις είναι δύο. Ή θα βάλεις τη μάνα σου να στέλνει ταπερ ή θα μαγέψεις με τα ζουρζουβίλικα ματάκια σου μία γυναίκα, που να ξέρει να μαγειρεύει. …όπως κατάλαβες θεωρώ δεδομένο ότι δεν παίζει να μάθεις να μαγειρεύεις!

Χρήματα

Δεν έχει σημασία αν σου περισσεύουν ή αν κάνεις οικονομία. Όταν είσαι φοιτητής δεν έχεις ποτέ λεφτά. Ποτέ όμως! Ειδικά τις Δευτέρες, οι οποίες θεωρούνται οι ημέρες του μάνα εξ ουρανού. Θα φας ο,τι βρέξει και θα πεις και ευχαριστώ. Από τη στιγμή που τα ξόδεψες στα ποτά και στα φαγητά, θα αναγκαστείς να κάνεις πολλά. Μην πάει στο περίεργο το μυαλό σου. Απλά μπορεί να φας μακαρόνια με coca cola, γιατί δεν είχες λεφτά για σάλτσα. Αληθινή ιστορία, αδερφέ. Το έκανα και δεν ήταν τόσο ωραίο.

Καθαριότητα

Θα σου περάσει από το μυαλό, αλλά να ξέρεις πως το βρακί σου δεν είναι καθαρό, όταν το γυρνάς ανάποδα. Βάλε κάνα πλυντήριο, γιατί σε κόβω να φοράς χειμωνιάτικες κάλτσες με βερμούδα τον Ιούλιο. Ποια θα γυρίσει να σε κοιτάξει με τέτοιες κάλτσες; Σκέψου το αδερφέ! Πάρε την μάνα σου τηλέφωνο και ζήτα της να σου πει τα δύο προγράμματα που πρέπει να χρησιμοποιείς. Το 7 στο δικό μου πλυντήριο είναι για τα πάντα όλα και τα κοάλα -βλ. λευκά- μπαίνουν στο 9. Απλά τα πράγματα.

Διάβασμα

Δεν θα θες να διαβάσεις ποτέ και θα κοιμάσαι όλη μέρα. Επειδή η μόδα του Twilight πέρασε και δεν είναι cool να είσαι βρυκόλακας, φρόντισε να μην το ξεφτιλίσεις το πράγμα. Κοιμήσου μερικές μέρες της εβδομάδας σαν άνθρωπος, για να κρατάς δυνάμεις για το διάβασμα. Ναι, πρέπει να διαβάζεις και λίγο. Αξίζει να πάρεις το πτυχίο σου και να μην είσαι αιώνιος φοιτητής.

The post Οδηγός επιβίωσης για άντρα νέο φοιτητή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα