Όχι, ο σκύλος δεν περνάει καλά όταν κάνεις αυτά!

15:23 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί να λατρεύεις τον σκύλο σου και να κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου για να είναι ευτυχισμένος, όμως, συχνά – άθελά σου- κάνεις πράγματα τα οποία δεν τον χαροποιούν ιδιαίτερα!

Επειδή, όμως, δεν γίνεται να γνωρίζεις όλα εκείνα τα οποία μισεί ο σκύλος σου, το iPop.gr είναι εδώ για να σου δώσει μερικές κατευθυντήριες γραμμές.

Οι αγκαλιές

Στο έχουμε ξαναπεί, οι αγκαλιές δεν είναι το καλύτερο του σκύλου σου! Ενώ μερικά σκυλάκια μπορεί να είναι αγκαλίτσες,

η πλειονότητά τους αντιλαμβάνονται μια σφιχτή αγκαλιά ως μια πράξη κυριαρχίας σε βάρος τους και νιώθουν εγκλωβισμένα.

Χρησιμοποιείς τα λόγια περισσότερο απ’ τη γλώσσα του σώματος

Δεδομένου ότι για τα σκυλιά δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν τι λέμε, εκτός από λίγες εκφράσεις τις οποίες έχουν μάθει με την εξάσκηση, για να καταλάβει ο σκύλος σου τι θέλεις να πεις, πρέπει να χρησιμοποιήσεις χειρονομίες και τη γλώσσα του σώματός σου.

Τον χαϊδεύεις συνεχώς στο κεφάλι

Το να χαϊδεύεις το κεφάλι του σκύλου σου είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για σένα. Ωστόσο, πολλά σκυλάκια δεν το απολαμβάνουν στα αλήθεια!

Οπτική επαφή

Μπορείς να κοιτάζεις για όσο θέλεις τον σκύλο σου στα μάτια, όμως, εάν το κάνεις σε κάποιον σκύλο ο οποίος δεν σε γνωρίζει καλά, η επίμονη οπτική επαφή μπορεί να του προκαλέσει επιθετική αντίδραση επειδή δεν γνωρίζει τις προθέσεις σου.

Δεν βάζεις κανόνες

Το να μην βάζεις κανόνες δεν είναι κάτι το οποίο βοηθάει τον σκύλο σου, ο οποίος θέλει να γνωρίζει μέχρι πού φθάνουν τα όριά του και τι επιτρέπεται να κάνει. Το να βάλεις κανόνες θα σε βοηθήσει να οικοδομήσεις μια υγιή σχέση μαζί του, η οποία θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη.

Πολύ σφιχτό λουρί

Τα σκυλιά είναι master στο να ερμηνεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου απ’ τον τρόπο με τον οποίο κρατάς το λουρί τους. Εάν κρατάς το λουρί πολύ σφιχτά, τότε ο σκύλος σου καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και αγχώνεται.

Δεν τον αφήνεις να εξερευνήσει και να μυρίσει

Ο σκύλος σου εξερευνεί το περιβάλλον γύρω του μυρίζοντάς το. Εάν δεν αφήνεις τον σκύλο σου να μυρίσει τη φύση όσο είναι βόλτα, τότε του στερείς τη μεγαλύτερη απόλαυσή του.

Αναγκάζεις τον σκύλο σου να παίξει με άλλα σκυλάκια

Το να αναγκάζεις τον σκύλο σου να αλληλεπιδράσει με άλλους σκύλους ή ανθρώπους τους οποίους δεν συμπαθεί προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του δεν είναι και η καλύτερη επιλογή και συχνά μπορεί να επιφέρει το αντίθετο απ’ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είσαι συνεχώς ανήσυχος

Ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει κάθε στιγμή πώς ακριβώς νιώθεις. Εάν είσαι συνεχώς στην τσίτα, τότε του προκαλείς ένα συνεχές άγχος. Αν θες το κατοικίδιό σου να είναι ήρεμο, πρέπει πρώτα να το κάνεις κι εσύ. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι «καθρέφτης» του εαυτού σου.

Βαριέσαι

Ένας ιδιοκτήτης ο οποίος είναι συνεχώς απασχολημένος με άλλα πράγματα και βαριέται να διαθέσει χρόνο για παιχνίδι με τον σκύλο του, είναι ο εφιάλτης κάθε κατοικίδιου. Γι’ αυτό φρόντισε να του αφιερώνεις χρόνο, καθώς σε περιμένει όλη μέρα να γυρίσεις απ’ τη δουλειά για να παίξετε!

Ισχυρές μυρωδιές

Τα σκυλιά έχουν από 10.000 έως 100.000 φορές πιο ισχυρή όσφρηση απ’ τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι μια ισχυρή μυρωδιά για σένα, είναι ό,τι χειρότερο για τον σκύλο σου. Μην τον αναγκάζεις λοιπόν να μυρίζει κάτι το οποίο θα τον ενοχλήσει.

Photos: pixabay.com, outlookfilm.ca, Petotel, Don DeBold/flickr, pinterest.com, lajkat.se, Daybreak Dogs, imagesbuddy.com, Frekvence 1

The post Όχι, ο σκύλος δεν περνάει καλά όταν κάνεις αυτά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα