Όχι ένα, αλλά δύο είναι τα χρώματα του 2021 απ’ την Pantone! Δεν επιλέχθηκαν τυχαία

14:19 10/12/2020 - Πηγή: iPop

Μόλις ανακοινώθηκαν τα χρώματα του 2021 απ’ την Pantone κι όπως κατάλαβες δεν πρόκειται μόνο για ένα χρώμα αυτή τη φορά, προς έκπληξη όσων παρακολουθούν τον θεσμό κάθε χρόνο.

Για το 2021, λοιπόν, δεν έχουμε μία κυρίαρχη απόχρωση, αλλά δύο, που είναι διαφορετικές μεταξύ τους αλλά ταιριάζουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Ποια είναι, όμως, τα χρώματα του 2021 απ’ την Pantone;

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι για το 2021, τα χρώματα που θα επηρεάσουν τις τάσεις, είναι τα «Ultimate Gray» και «Illuminating». Το πρώτο χρώμα είναι απόχρωση του γκρι

και το δεύτερο μία φωτεινή και αισιόδοξη απόχρωση του κίτρινου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα χρώματα;

Η απόφαση του Ινστιτούτου να ονομάσει δύο φαινομενικά άσχετες αποχρώσεις ως το συλλογικό χρώμα του 2021 είναι μια απάντηση στο πρωτοφανές έτος που οδήγησε σε αυτή τη στιγμή. Περιγράφεται ως «ένας γάμος χρώματος που μεταδίδει ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας που είναι τόσο διαρκές όσο και αναζωογονητικό», το Ultimate Gray και το ηλιόλουστο κίτρινο του Illuminating εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. «Καθένας από αυτούς έχει τη δική του συναισθηματική πτυχή, το γκρίζο είναι αυτό που είναι πιο υποστηρικτικό και σταθερό, το πρακτικό θεμέλιο που χρειαζόμαστε, και το κίτρινο είναι για την ελπίδα, τον ήλιο και τη χαρά» είπε στο TIME η Leatrice Eiseman, executive director του Ινστιτούτου.

Η αντιπρόεδρος της Pantone, Laurie Pressman, εξήγησε ότι «ένα μοναδικό χρώμα δεν θα μπορούσε να εκφράσει το νόημα αυτής της στιγμής. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνοι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, καθώς έχουμε ανάγκη και από συναισθηματική υποστήριξη και ελπίδα. Δύο ανεξάρτητα χρώματα ενώνουν τις δυνάμεις τους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Οι New York Times περιγράφουν τον συνδυασμό αυτό ως «το φως στην άκρη του τούνελ», μια φράση που σίγουρα ταιριάζει απόλυτα με το σκεπτικό του Ινστιτούτου. Σίγουρα και τα δύο είναι χρώματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μες το έτος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Να θυμίσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Pantone ανακοινώνει δύο χρώματα ως χρώματα της χρονιάς. Η πρώτη ήταν το 2015, όταν επέλεξε “Rose Quartz” και “Serenity”, τις αποχρώσεις του ροζ και του μπλε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όχι ένα, αλλά δύο είναι τα χρώματα του 2021 απ’ την Pantone! Δεν επιλέχθηκαν τυχαία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα