Ο τρόπος που χρησιμοποιείς το κινητό σου αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχολογία σου- Θες να τα μάθεις;

14:11 28/5/2021 - Πηγή: iPop

Ήξερες ότι το πώς χρησιμοποιείς το κινητό σου μπορεί να αποκαλύψει κάποιες αλήθειες για σένα; Από το πόση ώρα το χρησιμοποιείς μέχρι το πόσο το φορτίζεις το κινητό σου συνδέεται με την ψυχολογία και την προσωπικότητά σου μ’ έναν τρόπο που ίσως να μην έχεις φανταστεί.

Μελέτες κατά καιρούς δείχνουν πόσες πολλές ώρες περνάμε μπροστά από την οθόνη του κινητού κάθε μέρα. Άλλες φορές αυτός ο χρόνος σχετίζεται με τη δουλειά και υποχρεώσεις που πρέπει να βγάλουμε εις πέρας, όπως η αποστολή e-mails. Όμως, πολλές είναι και οι ώρες χρήσης των social media

και σε εφαρμογές που δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να προσφέρουν. Ωστόσο, αυτό δεν αφορά μόνο τους αριθμούς, καθώς στην πραγματικότητα, η χρήση του τηλεφώνου μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου.

Πώς χρησιμοποιείς το κινητό σου και τι δείχνει για την προσωπικότητά σου;

Ελέγχεις το κινητό σου πολύ συχνά

Η συνεχής εξάρτηση από το τηλέφωνό σου μπορεί να δείξει το επίπεδο της παρορμητικότητάς σου, σύμφωνα με μελέτη. Σύμφωνα με αυτή, οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στα τηλέφωνά τους μπορεί να είναι πιο συναισθηματικοί από εκείνους που τα χρησιμοποιούν τόσο σπάνια ώστε να μπορούν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα χωρίς αυτή τη συσκευή, διατηρώντας παράλληλα μια σχεδόν πλήρη μπαταρία και όντας τελικά πιο αυθόρμητοι.

Το χρησιμοποιείς πολύ

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα άτομα που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους συχνότερα έχουν υψηλότερα επίπεδα στρες. Και το άγχος, με τη σειρά του, τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Αντίθετα, το να μην είσαι εθισμένος στο τηλέφωνό σου μπορεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο.

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου; Όσα θα συμβούν στον εγκέφαλο και το σώμα σου αν σταματήσεις να το χρησιμοποιείς για λίγο

FreePik

Περνάς περισσότερο από μία ώρα σε αυτό

Το όριο της μίας ώρας στο κινητό μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης, λέει μια μελέτη. Η διάρκεια χρήσης και η συχνότητα των τηλεφώνων βρέθηκαν να σχετίζονται με μεγαλύτερα επίπεδα σοβαρότητας των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Το χρησιμοποιείς μετά τα μεσάνυχτα

Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους συχνά μετά τα μεσάνυχτα είναι πιο πιθανό να κοιμηθούν λιγότερο και να έχουν χαμηλότερη ποιότητα ύπνου. Και καθώς η απώλεια ύπνου επηρεάζει τη διάθεση σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να σε κάνει νευρικό και ανήσυχο. Όσο για το αντίθετο, άτομα με υψηλότερη αίσθηση ευθύνης συνήθως σταματούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους πριν από τα μεσάνυχτα και πάνε για ύπνο πιο εύκολα και ήρεμα.

Pexels

Το φορτίζεις λάθος

Το πόσο τις εκατό (%) φορτίζεις το κινητό σου έχει να κάνει με την οργανωτικότητά σου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνήθως, αυτοί που είναι περισσότερο οργανωτικοί θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο φορτισμένο κινητό κι έτσι δεν βγάζουν τον φορτιστή από την πρίζα αν δεν έχουν πάνω από 60% μπαταρία.

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό για ξυπνητήρι και σου έχουμε όλους τους λόγους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο τρόπος που χρησιμοποιείς το κινητό σου αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα και την ψυχολογία σου- Θες να τα μάθεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα