Ο τρομακτικός τρόπος που τα Energy Drinks επηρεάζουν τους αθλητές!

14:31 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ένα ενεργειακό ποτό θα σε βοηθήσει πριν από κάποιον αγώνα, διάβασε την παρακάτω έρευνα η οποία εξηγεί πως τα Energy Drinks επηρεάζουν τους αθλητές!

Σύμφωνα, με μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition διαπιστώθηκε πως αν και η καφεΐνη- την οποία περιέχουν αυτά τα ποτά- κάνει

τους αθλητές να νιώθουν πιο δυνατοί και πως ενισχύεται η απόδοση τους, τα βασικά αποτελέσματα είναι αϋπνία, νευρικότητα και υπερδιέγερση.

Όπως ξέρει οποιοσδήποτε που πηγαίνει στο γυμναστήριο ή που παίζει σπορ, τα καταστήματα τα οποία πουλάνε ενεργειακά ποτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τα Brands διαφέρουν, αλλά το κύριο συστατικό που δίνει σε αυτά τα ποτά το λάκτισμα τους είναι κοινό: η καφεΐνη. Δεδομένου ότι η καφεΐνη είναι γνωστή για τις παρενέργειες της, οι συγγραφείς της μελέτης ήθελαν να εξετάσουν αν οι αθλητές που κατανάλωναν τα αθλητικά ποτά είχαν υποστεί τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οι ερευνητές σχεδίασαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 90 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι συνήθως κατανάλωναν χαμηλά επίπεδα καφεΐνης. Μια ομάδα έπινε ενεργειακά ποτά, ενώ η άλλη ομάδα έπινε ένα placebo που περιείχε τα ίδια συστατικά, αλλά χωρίς την καφεΐνη. Μια ώρα αργότερα, έβαζαν κάθε συμμετέχων να προπονηθεί και στη συνέχεια αξιολογούσαν την απόδοση τους. Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες πώς αισθάνθηκαν ενώ ήταν στο γήπεδο.

Η ετυμηγορία: Από τη μία πλευρά, οι αθλητές που είχαν καταναλώσει το ενεργειακό ποτό είχαν καλύτερη επίδοση κατά 3-7%. Η ομάδα που είχε καταναλώσει το ενεργειακό ποτό ανέφερε πως αισθανόταν πως έχει περισσότερη μυϊκή δύναμη. Στη συνέχεια, όμως υπάρχει και το μειονέκτημα: 30% των συμμετεχόντων στη μελέτη που κατανάλωσαν το ενεργειακό ποτό ανέφεραν αϋπνία εκείνο το βράδυ, με τις αθλήτριες να αντιμετωπίζουν υψηλότερο επίπεδο κούρασης το επόμενο πρωί. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τις ώρες μετά την κατάποση των ενεργειακών ποτών είναι νευρικότητα και υπερδιέγερση.

Τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, επειδή αποδεικνύουν ότι τα ενεργειακά ποτά δίνουν μικρή ώθηση στην απόδοση. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό βελτίωσης είναι μόλις 7%, αξίζει να έχεις εκνευρισμό, να περάσεις μια νύχτα αϋπνίας και να αισθάνεσαι κούραση το επόμενο πρωί;

The post Ο τρομακτικός τρόπος που τα Energy Drinks επηρεάζουν τους αθλητές! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα