Ο Τεντόγλου “πέταξε” μέχρι την κορυφή κι έφερε το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στο Τόκιο

09:33 2/8/2021 - Πηγή: iPop

O Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο Τόκιο αφού έγινε ο πρώτος άνδρας, μετά τον Κώστα Τσικλητήρα, που καταφέρνει ν’ ανέβει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα.

Ο Έλληνας αθλητής επιβεβαίωσε και στο Τόκιο το πόσο τεράστιος είναι! Με άλμα στα 8,41 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Credits: ipop.grCredits: ipop.gr

Έξι

φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Οι προσπάθειες που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου και οδηγήθηκε στην κορυφή

Στην πρώτη του προσπάθεια έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη ήταν άκυρος και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στα 8,10 μ., με αποτέλεσμα ο Χάρισον με 8,15 μ. και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. 

Ο Έλληνας αθλητής στη συνέχεια έκανε άλμα στα 8.15 μ., διεκδικώντας ξανά μετάλλιο.

Ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες έκανε 8,18 μ. αμέσως μετά, όμως, ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με άλμα στα 8,41μ., κατάφερε ν’ ανέβει στην πρώτη θέση και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ετσεβαρία έκανε επίσης 8,41μ., όμως, ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια γι’ αυτό κι ανέβηκε εκείνος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η τελική κατάταξη του τελικού:Μίλτος Τεντόγλου 8,41Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πριν από μερικές ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Τεντόγλου “πέταξε” μέχρι την κορυφή κι έφερε το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στο Τόκιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα