Ο σκύλος σου έχει φοβίες κι εσύ απλά τις αγνοείς!

15:18 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος υποφέρει από όχι μια, αλλά πολλές φοβίες κι εσύ ενδεχομένως απλά το αγνοείς. Φυσικά δεν σε κατηγορούμε γι’ αυτό διότι δεν είναι όλες οι φοβίες των σκύλων ευρέως γνωστές, όμως, φτιάξαμε μια λίστα με τις συχνότερες προκειμένου να ενημερωθείς και να προστατεύεις το κατοίκιδιό σου από εδώ και πέρα.

Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου φοβάται κάτι;

Τα συχνότερα συμπτώματα όταν ο σκύλος

σου φοβάται κάτι είναι να τρέμει, να είναι επιθετικός, να έχει υπερέκκριση σάλιου και να γαβγίζει έντονα.

Ποιες είναι οι συχνότερες φοβίες των σκύλων;Βροντές

Ο φόβος για τις βροντές είναι πολύ κοινός ανάμεσα στους σκύλους. Κάποιοι μπορεί να έχουν μια ήπια φοβία, ενώ για άλλους σκύλους οι βροντές μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές. Εάν παρατηρήσεις ότι ο σκύλος σου φοβάται, τότε φρόντισε σε τέτοιες περιπτώσεις να είσαι δίπλα του, να του δείχνεις ότι τον προστατεύεις και τον κρατάς μακριά απ’ το παράθυρο.

Το να μένει μόνος του

Το άγχος του να μένει μόνος του ο σκύλος είναι γνωστό ως το άγχος του αποχωρισμού. Το Άγχος του Αποχωρισμού (Separation Anxiety) ορίζεται σαν το στρεσάρισμα του σκύλου, ο οποίος πανικοβάλλεται ή τρομοκρατείται όταν μένει μόνος στο σπίτι ή στην ιδέα πως θα μείνει μόνος του. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την ανθρώπινη κρίση πανικού. Για να τον ηρεμήσεις, μάθε του πώς μπορεί να διασκεδάζει μόνος του, πήγαινέ τον μια βόλτα πριν τον αφήσεις μόνο και προσπάθησε να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να το συνηθίσει.

Φόβος για τον κτηνίατρο

Ο φόβος του κτηνιάτρου είναι πολύ συχνός στα σκυλάκια. Ο σκύλος σου αγχώνεται για το τι θα του κάνει ο «ξένος» για εκείνον κτηνίατρος, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη εάν στο παρελθόν ο σκύλος σου έχει πονέσει από κάποια εξέταση. Για να τον κάνεις να συνηθίσει τον κτηνίατρο, πήγαινέ τον αρκετές επισκέψεις χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος για εξέταση.

Σκάλες

Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει, αλλά το ανεβοκατέβασμα της σκάλας μπορεί να είναι τρομακτικό για τον σκύλο σου! Η συγκεκριμένη φοβία συνήθως οφείλεται στην έλλειψη της πρώιμης κοινωνικοποίησης. Για ένα σκυλί το οποίο δεν έχει μάθει από κουτάβι να κάνει μεγάλα βήματα του φαίνεται τρομακτική η ιδέα της σκάλας γι’ αυτό φρόντισε να τον περιηγήσεις στις σκάλες με μικρά βήματα, σιγά σιγά.

Το αυτοκίνητο

Eάν ο σκύλος σου δεν θέλει να μπει στο αυτοκίνητο, μην ανησυχείς είναι συχνό φαινόμενο. Όταν ο σκύλος φοβάται το αυτοκίνητο, υπάρχει λύση και φυσικά αντιμετώπιση. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και θα το ξεπεράσει με τη βοήθεια σου. Ξεκίνα με το παιχνίδι, ενώ τις πρώτες φορές καλό είναι να μην είσαι οδηγός ώστε να μπορείς να καθίσεις μαζί του για να το συνηθίσει.

Photos: Getty, iStock

The post Ο σκύλος σου έχει φοβίες κι εσύ απλά τις αγνοείς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα