Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο που πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα

19:16 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε σχολείο όπου πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα, προπηλακίζοντας και απειλώντας εκπαιδευτικούς.

Η ένταση προκλήθηκε συγκεκριμένα στο Α’ Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα μετά την απόφαση για φοίτηση στο σχολείο 25 προσφυγόπουλων που διαμένουν στον καταυλισμό στο Σχιστό.

Το υπουργείο Παιδείας

κατήγγειλε ότι ομάδα Χρυσαυγιτών προπηλάκισε τους εκπαιδευτικούς μπροστά στα παιδιά. Ειδικότερα, 20 μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό συγκρούστηκαν με γονείς και δασκάλους με αφορμή σύσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με κεντρικό θέμα την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Καταγγελίες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνουν λόγο ότι δάσκαλοι και γονείς γρονθοκοπήθηκαν μέσα στον χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή απ’ έξω απ’ αυτό φέρεται να βρίσκονταν αστυνομικοί που δεν παρενέβησαν.

Η σύσκεψη τελικά έγινε με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Περάματος να δίνουν το παρών.

Οι γονείς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω απ’ το σχολείο διαμαρτυρόμενοι για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, μετά το πέρας της σύσκεψης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Δημάρχου.

Η Κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και η Κυβέρνηση στην οποία υπογραμμίζει;

Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι

«Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη» σημειώνει και προσθέτει:

Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας

Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει με τη σειρά της την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο σχολείο, λέγοντας πως έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει «απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος».

Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα «μαθήματα βίας» δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αντέδρασε έντονα στα όσα έγιναν καταδικάζοντας την επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο σχολείο.

«Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα», τονίζει η ΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει:

«Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά».

Παράλληλα, καταδικάζει την «ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται. Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους».

Η αντίδραση του ΚΚΕ

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση με τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σήμερα σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά θύματα του πολέμου.

Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, εξαιτίας των πολέμων και της βαρβαρότητας. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

Το Ποτάμι

«Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς» είπε βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς.

Παράλληλα, σημείωσε:

Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλης τους

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.

Η ΧρυσήΑυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική.

Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές;

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο που πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα