Ο πιο καλός ο μαθητής δεν ήμουν εγώ στη τάξη

22:02 16/9/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι έχετε ακούσει τους στίχους «Ο πιο καλός ο μαθητής, ήμουν εγώ στη τάξη». Εγώ, όμως, δεν ήμουν ο πιο καλός και αναρωτιέμαι αν σημαίνει κάτι αυτό.

Όταν ήμουν στο σχολείο, θυμάμαι τους γονείς μου να μου λένε πως πρέπει να διαβάζω. Αν δεν διαβάζεις σίγουρα θα καταλήξεις ένα ρεμάλι, έλεγαν οι καθηγητές μου. Μόνο με τους συμμαθητές μου τα βρίσκαμε, αφού είχαμε άπλετη βαρεμάρα και καθόλου όρεξη για διάβασμα. Τώρα, που τελείωσα και τη σχολή μου, αναρωτιέμαι αν είχαν δίκιο. Βασικά, δεν το σκέφτομαι καν, άδικο είχαν.

Το

ότι δεν διαβάζεις στο σχολείο, δεν σημαίνει πως είσαι τελειωμένος για το υπόλοιπο της ζωής σου. Προσωπικά, έπαιρνa μέτριους βαθμούς και δεν με ένοιαζε. Ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα. Πήγα σε μία σχολή, τελείωσα, δουλεύω και είμαι μόλις 21 ετών. Σούπερ με λίγα λόγια η ζωή μου. Εντάξει, θα ήθελα να είμαι πέντε-έξι κιλά παραπάνω, αλλά τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.

Μάλιστα, συναντήθηκα με κάτι συμμαθητές του ίδιου επιπέδου, βάση των κριτηρίων του σχολείου πάντα και συζητήσαμε για τις ζωές μας, πάνω στα επιτρεπτά χρονικά όρια του καφέ. Δεν είδα να έχουν καταλήξει ούτε ρεμάλια, αλλά ούτε και να τα πηγαίνουν άσχημα, ως τώρα. Έτυχε να πέσουν και στο δρόμο μου προς το περίπτερο δύο παιδιά, με τα οποία σπάνια μιλούσα στο σχολείο. Ήταν καλοί μαθητές και δεν μπορούσα να σταθώ αντάξια στη συζήτηση για το μάθημα της χημείας. Συγκριτικά, αφού άκουσα τις ιστορίες και των δύο πλευρών, παρατήρησα πως οι κακοί μαθητές τα πηγαίναμε καλύτερα ψυχολογικά και οικονομικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος δεν κρίνεται με το μέσο όρο του Λυκείου, αλλά με το απολυτήριο της ζωής. Το ότι είσαι καλός στο να βγάζεις τα μάτια σου πάνω από ένα βιβλίο, δεν σημαίνει πως θα είσαι μια χαρά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και βιωμάτων. Σίγουρα δεν είναι κακό να εξοπλίσεις τον εαυτό σου με ένα πτυχίο, αλλά δεν είναι και η εγγύηση πως η ζωή μετά την αποφοίτηση είναι στρωμένη για τους καλούς μαθητές.

Γι’αυτό το λόγο, αν πηγαίνεις ακόμα στο σχολείο και δεν είσαι καλός μαθητής, μην αισθάνεσαι άσχημα. Να είσαι ο εαυτός σου και να ζεις με τον τρόπο που θες. Από την άλλη, αν είσαι καλός μαθητής, τότε φρόντισε να μην σνομπάρεις και η μύτη σου να είναι στη θέση της. Απλά διαβάζεις λίγο παραπάνω, δεν είσαι το απόλυτο ον.

The post Ο πιο καλός ο μαθητής δεν ήμουν εγώ στη τάξη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα