Ο Παύλοπουλος τελικά συμπαθεί πολύ την Μέρκελ (;)

11:41 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Την συμπάθεια του στην Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη του την Δευτέρα λίγες μόνο ώρες πριν συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο κ. Παυλόπουλος στη συνέντευξη του στην Sueddeutsche Zeitung, τόνισε πως η Γερμανίδα καγκελάριος είναι θαρραλέα και πρόσθεσε:

Η Μέρκελ

είναι μεγάλη πολιτικός.

Τι είπε για το ταξίδι του στη Γερμανία;

Αισθάνομαι μεγάλη αισιοδοξία. Πριν από την κρίση οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας ήταν εξαιρετικές. Είχαμε καταφέρει να υπερβούμε όλα τα προβλήματα τα οποία είχαν δημιουργηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να επιστρέψουμε και πάλι εκεί. Πάντα πίστευα ότι θα το καταφέρουμε. Η σχέση μας έχει βελτιωθεί τους περασμένους μήνες. Η απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ και άλλων αρχηγών κρατών υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επανόρθωσε πολλά.

Και στη συνέχεια αναφερόμενος στην κα Μέρκελ είπε:

Η πορεία της είναι θαρραλέα. Αυτό συνεπάγεται βεβαίως ένα υψηλό πολιτικό κόστος. Πιστεύω ότι με τις αποφάσεις της έδωσε πολλά στην Γερμανία και στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει να συνεχίσει έτσι. Η Μέρκελ είναι μια μεγάλη πολιτικός και η Ιστορία θα το αποδείξει.

Σε ερώτηση που του έγινε για τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία απάντησε: «Πρέπει όλοι μας να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη με εγκληματική πρόθεση και όχι για να βρουν προστασία. Πρέπει να τους βλέπουμε ως εχθρούς της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγήσει στο να εγκαταλείψουμε την ευρωπαϊκή μας υποχρέωση να βοηθήσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες».

Όπως ξέρουμε στην επίσκεψη του στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί με τον Γερμανό Ομόλογο του, Χοακίμ Γκάουκ, αλλά και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

The post Ο Παύλοπουλος τελικά συμπαθεί πολύ την Μέρκελ (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα